1000 leden, Tonio, operareis en van Bach tot Beatles


1000 leden?
We naderen als vereniging de 1000 leden. Tijdens de avond over opera van Huub van ‘t Hek in het Kenniscafé zijn er weer een aantal nieuwe aanmeldingen geweest. En ook bij de rondleidingen in het theaterweekend hebben verschillende mensen zich aangemeld als lid. Het wordt dus spannend. Wanneer wordt het 1000ste lid ingeschreven? We houden u op de hoogte wanneer deze mijlpaal is bereikt.

Speciale extra Vriendenvoorstelling Tonio
Op 13 februari aanstaande wordt de voorstelling Tonio in het Atlas Theater gespeeld. Een bijzondere voorstelling die het bezoeken meer dan waard is. Dat was voor het bestuur van de Vrienden reden om deze voorstelling als extra Vriendenvoorstelling te bestempelen. Dat betekent dat de Vrienden met een korting van €10,– p.p. naar de voorstelling kunnen. Daarnaast kunnen zij de gratis, speciale inleiding van Lisa Zweerman, student aan de toneelschool van Maastricht,  bijwonen.

‘Een mooie ingetogen bewerking van A.F.Th. van der Heijdens requiemroman’, aldus het NRC Handelsblad.

Waar gaat het over?
De troost van de herinnering. Wat doet het met je relatie als je samen het grootst denkbare verlies meemaakt? De indrukwekkende, rauwe bestseller die A.F.Th. van der Heijden schreef over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is nu bewerkt voor theater. In deze voorstelling staat de zoektocht van de ouders om samen overeind te blijven centraal. Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Waar de moeder uit alle macht probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen en vastleggen van feiten. Drijft het verlies de ouders uit elkaar of zijn ze in staat elkaar te troosten?

Kom ook naar de gratis inleiding
De gratis inleiding, verzorgd door de Vrienden start om 19.00 uur. Je dient hiervoor online te reserveren tijdens het bestelproces of aan de Theaterkassa. De inleiding gaat in op de aanpak en de keuzes van bewerker en regisseur Ignace Cornelissen en de manier waarop de acteurs zo’n zwaar onderwerp als het verlies van je kind benaderen in hun spel. De voorstelling is op 13 februari om 20.00 uur te zien in het ATLAS Theater. Klik hier voor meer informatie en het reserveren van kaarten.

Deutsche Oper Am Rhein
Op zaterdag 18 april gaan de Vrienden naar de opera Don Carlo in Düsseldorf. Het aantal aanmeldingen voor die reis is van dien aard dat de reis doorgaat. Vrienden die zich al hebben aangemeld hebben ondertussen bericht gehad van ons secretariaat. Nadere info over de reis  (vertrektijd e.d.) wordt medio februari bekend gemaakt. De reis is ondertussen ook opengesteld voor niet Vrienden. Dat betekent dat een ieder die geïnteresseerd is in deze reis zich (nog) kan aanmelden. Maar vol is vol!
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@vriendenatlastheater.nl
De kosten voor deze reis zijn €70,– p.p. inclusief busreis en ticket voor de voorstelling. Onderweg zal Huub van ‘t Hek (op zijn geheel eigen wijze) een inleiding houden over de opera.

Talent uit de regio. “Van Bach tot Beatles”
Op zondagmiddag 29 maart organiseren de Vrienden een speciale Vriendenvoorstelling waarin talent uit de regio centraal staat. ‘s Middags, aanvang 14.30 uur, spelen de pianisten Jan Lenselink en Mark Bruinewoud gedeelten uit hun programma  Van Bach tot Beatles. Daarnaast zal sopraan Martine Salomons, begeleid door beide heren, enkele klassieke en minder klassieke werken vertolken. En om de voorstelling compleet te maken zal de moderne zangformatie LINK op haar verfrissende wijze een meerstemmige bijdrage leveren aan het programma. Vrienden kunnen gratis naar de voorstelling. Daarvoor zijn kaarten te  bestellen aan de kassa of via de website van het Atlas Theater. Wees er snel bij. Ook niet Vrienden kunnen kaarten bestellen voor deze unieke voorstelling. Voor niet Vrienden kosten de kaarten €10,–p.p. Kaarten bestellen kan aan de kassa van het theater en binnenkort via de website: www.atlastheater.nl


Vriendenvoorstellingen februari
Tonio: donderdag 13 februari 19.00 uur inleiding; aanvang 20.00 uur. €10,– korting voor Vrienden.
Brugklas de Musical (9+): donderdag 27 februari aanvang 19.00 uur. €10,– korting voor Vrienden.

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND