Algemene ledenvergadering, Operacursus, Vriendenvoorstellingen en Wubbo


Algemene Leden Vergadering
Maandag 5 november werd de Algemene Leden Vergadering gehouden. Het was mooi om te zien dat er grote belangstelling was. Op de agenda stonden de algemene stukken, zoals: jaarverslag, verslag van de ALV van november 2017, financieel jaarverslag, begroting en de bestuurssamenstelling. Alle stukken werden zonder op – en aanmerkingen vastgesteld. De twee aftredende bestuursleden, Wil Dijks en Rob Wilhelm waren herkiesbaar en werden door de vergadering bij acclamatie herkozen voor een nieuwe bestuursperiode van drie jaar.
Onderdeel van de vergadering was de trekking van de prijswinnaars van de actie “Vrienden werven Vrienden”. Onder de deskundige leiding van Eddie Zinnemers werd de heer Boontje aangewezen als degene die de trekking mocht verrichten. De eerste prijs  – vrijkaartjes voor een Vriendenvoorstelling naar keuze voor vier personen inclusief diner in het theaterrestaurant – was voor mevrouw Enting-Streep. De tweede prijs – vrijkaartjes voor een Vriendenvoorstelling naar keuze voor vier personen – was voor mevrouw Emmen.
Na de pauze werd onder het genot van een drankje in het restaurant nagepraat en kon men luisteren en kijken naar een optreden van Roel Luchies en Henk Vleems – die bijgestaan door een tweetal andere muzikanten – hun Drentstalige liedjes ten gehore brachten. Een optreden dat erg gewaardeerd werd. Een zakelijke vergadering,  maar voorzien van humor en afgesloten met een muzikaal accent.


Operacursus
Dit seizoen wordt er ook weer een operacursus georganiseerd. Afgelopen jaar was de belangstelling voor die cursus groot en was men over het algemeen erg positief over de inhoud, vorm en presentatie van de cursus door Huub van ’t Hek.
Dit seizoen wordt er gestart met een zogenaamde eerste jaars groep en een vervolg cursus voor de groep van vorig jaar. Voor beide cursussen kan men zich nog aanmelden. Voor de vervolgcursus hoeft men in principe niet per se het eerste jaar gevolgd te hebben. Wij hebben al meerdere aanmeldingen ontvangen naar aanleiding van onze oriënterende e-mail betreffende de vervolgcursus. Aanmelden voor beide cursussen kan via de mail: info@vriendenatlastheater.nl.
Kosten zijn voor leden  €50,– en voor niet leden €60,– (vier woensdagavonden inclusief koffie etcetera). U ontvangt hiervoor binnenkort een uitnodiging.


Vriendenvoorstellingen.
Dit jaar zijn er weer een aantal Vriendenvoorstellingen. Voorstellingen waar men als lid met een korting naar toe kan. Het gaat dan om de volgende voorstellingen:
1 december – Australian Dance Compagny – een mooie dansvoorstelling die lang niet overal in Nederland te zien is – Korting €10,–
16 februari –De Ashton Brothers met het Noordpool Orkest – een hilarische voorstelling die zijn eerste uitvoering in Emmen kent – Korting €10,–
1 mei – Cabaret … door het Belgische Kommil Foo – een cabaretgezelschap dat steeds bekender wordt in Nederland. En nu dus in Emmen – Korting €10,–
11 mei – Dominic Seldis – bekend van zijn optreden in het televisieprogramma Maestro en Contrabassist bij het Concertgebouw Orkest. Hij komt een muzikaal verhaal vertellen. Op zijn eigen – voorzien van droge Engelse humor – manier. Met daarnaast mooie licht klassieke muziek. De eerste 300 Vrienden kunnen daar gratis naar toe. Aanmelden daarvoor via de mail: info@vriendenatlastheater.nl.
Nieuw is dat op 8 december de Vrienden met een korting van €15,– naar de voorstelling Wubbo’s last words: Save the Earth kunnen gaan. Voorafgaand aan deze voorstelling kan men ook nog een inleiding bijwonen verzorgd door het Kenniscafé Emmen in samenwerking met de Vrienden.  Een mooi aantal voorstellingen waar men met korting naar toe kan.
Wubbo’s last words: Save the Earth
Jörgen Raymann is de spil in een show rond een van Nederlands meest inspirerende persoonlijkheden: Wubbo Ockels. Via een enorm videodecor beleef je de lancering van de Space Shuttle en de beelden die de astronaut vanuit de ruimte schoot, daar waar zijn passie om de wereld te redden ontstond. Met veel humor en een liveband met zanger Bert Heerink worden het leven en de dromen van Ockels geëerd. Zijn uitvindingen, vooruitstrevende ideeën en de energie waarmee hij talloze mensen inspireerde.
Reserveren kan via www.atlastheater.nl

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND