Algemene Ledenvergadering, Vriendenvoorstellingen en Sirenesale


Algemene Ledenvergadering maandag 6 november
Maandagavond 6 november woonden ongeveer 50 Vrienden de Algemene Ledenvergadering van onze vereniging bij. Tijdens die vergadering werden de verslagen van de secretaris, het verslag van de penningmeester en het huishoudelijk reglement goedgekeurd. Ook gaf de kascommissie decharge aan het bestuur voor wat betreft de financiën van de vereniging. Johan van der Kooi werd voor een nieuwe periode van drie herbenoemd. Voorzitter, Rob Wilhelm, ging uitgebreid in op de zaken die dit verenigingsjaar op de rol staan. Machteld van der Werf, hoofd theater van Wildlands nam de aanwezigen mee in een rondje informatie over voorstellingen die dit jaar nog op de rit staan. Ook gaf zij tekst en uitleg over de aanpak van het theater met betrekking tot een sfeervollere inrichting van de foyers. Het “huiskamer van Emmen” gevoel.
Als klap op de vuurpijl verzorgde de theatrale zanggroep LINK! een mooi mini-concert voor de Vrienden wat, gezien alle reacties, erg gewaardeerd werd. Een mooie afsluiting van de avond. Er kan in ieder geval weer terug gekeken worden op een geslaagde Algemene Ledenvergadering.

 

Vriendenpassen
De afgelopen periode zijn de Vriendenpassen bij alle leden aangekomen. Passen die gebruikt gaan worden wanneer er een Vriendenvoorstelling bezocht wordt of er een andere speciale activiteit voor de Vrienden verzorgd wordt. Het uitgeven van de passen had nogal wat voeten in de aarde omdat er foutjes in de ledenlijst zaten. Verkeerde adressen – graag op tijd doorgeven als er van een nieuw adres sprake is – voorletters die niet klopten of omgedraaid waren, verkeerde schrijfwijze van de naam, enzovoort. Kortom veel werk voor het secretariaat en de ledenadministratie. En zoals een bekend Nederlands ‘filosoof’ ooit al eens zei … elk nadeel heb zijn voordeel … De ledenlijst is nu tenminste volledig up-to-date.

Operacursus Huub van ’t Hek
De operacursus gegeven door Huub van ’t Hek gaat door. Er is voldoende aanmelding voor een eerste groep. Ook wordt onderzocht of er een tweede groep kan starten, aangezien de belangstelling groter is dan verwacht. De cursus wordt gegeven op woensdagavond 10 en 24 januari en op 7 en 21 februari. Aansluitend kan men dan de opera Die Zauberflöte, vrijdag 9 maart, bezoeken. Ook voor die opera is er een algemene, voor iedereen toegankelijke inleiding georganiseerd. Mocht u zich alsnog aan willen melden, dan kan dat nog via een mail naar info@vriendenatlastheater.nl. De kosten voor die 4 avonden zijn voor de Vrienden €50,– Voor niet Vrienden €60,–

Vriendenvoorstellingen
Dit seizoen zijn er nog 5 speciale Vriendenvoorstellingen gepland. Op 16 december het toneelstuk Achter het Huis, naar het bekende boek van Anne Frank, 11 januari het nieuwjaarsconcert van het NNO, 1 en 2 maart de musical VAMOS met onder anderen Lenette van Dongen, 14 maart Johan Derksen met Keep the blues alive en tot slot 8 mei de kindervoorstelling GRIMM, naar de sprookjes van de bekende gebroeders. Deze laatste voorstelling is in de plaats gekomen van de voorstelling Narnia.

Sirenesale
Er blijkt enige onduidelijkheid te bestaan over het fenomeen Sirenesale.
Elke eerste maandag van de maand gaat het luchtalarm af. Dat gebeurt om 12.00 uur ’s middags. Dat signaal, die sirene, geeft ook aan dat mensen kaartjes kunnen kopen – vaak met 50% korting – voor daarvoor geselecteerde voorstellingen. Daarvoor is een bezoekje aan de website van het Atlas Theater voldoende om te zien welke voorstelling die maand geselecteerd is. Men kan dan gedurende een periode van 24 uur kaartjes kopen. Een mooie actie, die het waard is om in de gaten te houden.

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND