Atlas Musical Award, NNO en Contributie


Maarten van Rossem
Onlangs hebben de leden een extra nieuwsbrief ontvangen, waarin aangegeven werd dat de voorstelling van Maarten van Rossem, georganiseerd door het Kenniscafé Emmen, ook open stond voor de Vrienden. Dit omdat de Vrienden in overleg met het Kenniscafé ervoor gezorgd hebben dat het optreden in de Dagblad van het Noorden zaal zal plaatsvinden. Op zaterdag 25 november, vanaf 09.00 uur ’s morgens konden er kaarten besteld worden. In een mum van tijd waren alle kaarten weg. En … natuurlijk waren er ook geïnteresseerde Vrienden die helaas te laat waren. In ieder geval treedt Maarten van Rossem woensdag 17 januari op voor een “volle bak”. Een mooie samenwerking tussen de Vrienden en het Kenniscafé.
Operacursus Huub van ’t Hek
Er is veel belangstelling voor de operacursus van Huub van ’t Hek (start januari). Zoveel zelfs dat besloten is om met een parallel groep te gaan werken. Ook deze groep krijgt “les” van Huub van ’t Hek. In die tweede groep zijn nog een paar plaatsen vrij. Dus … mochten er nog Vrienden zijn die zich alsnog willen aanmelden, dan kan dat via info@vriendenatlastheater.nl.
De kosten voor vier cursusavonden inclusief koffie/thee etcetera bedragen voor de Vrienden €50,00 voor niet-Vrienden €60,00. De inleiding vooraf bij de opera Die Zauberflöte van vrijdag 9 maart is voor iedereen toegankelijk die een kaartje voor de opera heeft gekocht. Dus niet alleen voor de cursisten .
Atlas Musical Award
De Vrienden organiseren, samen met de Kunstbeweging, op woensdag 27 juni de zogenaamde Atlas Musical Award voor basisscholen in de gemeente Emmen. 12 basisscholen kunnen dan op het grote podium van de Rabozaal een gedeelte van “hun” jaarlijkse musical opvoeren. De rest van groep acht zal als publiek verder alle acts bijwonen. De optredens worden door een deskundige jury beoordeeld, waarna aan het eind van de ochtend de Atlas Musical Award 2018 wordt uitgereikt. Kijk op www.vriendenatlastheater.nl voor meer informatie.
Een mooie manier om veel leerlingen het theater in te krijgen, zodat ze kunnen “ruiken” aan het culturele theaterleven. Mocht deze Award een succes worden, dan is het de bedoeling daar een jaarlijks terugkerend fenomeen van te maken. Wordt vervolgd.

Theatervoorstelling “Mijn Land”
De basisschool van het AZC De Hesselanden is bezig een theatervoorstelling te maken van en voor leerlingen van het AZC. Het hele schooljaar 2017-2018 zal daar aan gewerkt worden. De basisschool werkt daarin samen met De Kunstbeweging en de Vrienden van het Atlas Theater. De Vrienden hebben aangegeven ervoor te willen zorgen dat de uitvoering in het theater goed gaat verlopen.
Op 14 juni zullen alle werkzaamheden uitmonden in een theatervoorstelling die voor iedereen toegankelijk is.
Vriendenvoorstelling “Achter het Huis”
Op zaterdag 16 december kunnen de Vrienden de voorstelling over het Dagboek van Anne Frank – Het Achterhuis – bijwonen. Klik hier voor meer informatie.
Het betreft een Vriendenvoorstelling, dus is er sprake van een korting.
Bij deze voorstelling is de korting €10,00 voor Vrienden. Een mooie voorstelling die een bezoek meer dan waard is. De kaartcontrole zal door de Vrienden zelf worden gedaan, zodat we EN de Vrienden welkom kunnen heten EN de kaartjes kunnen controleren.
Vergeet dan ook niet om uw ledenpas mee te nemen.
Noord Nederlands Orkest – nieuwjaarsconcert
Tijdens het nieuwjaarsconcert van het NNO hopen we weer veel Vrienden te mogen begroeten. Ook deze voorstelling is een Vriendenvoorstelling. Zie voor meer info en het programma van het NNO pagina 51 van de Atlas brochure of klik hier.
U kunt de voorstelling bezoeken voor €20,00 in plaats van de normale toegangsprijs van €25,00 Het bestuur wil dan graag met de Vrienden toosten op het nieuwe jaar.

Theaterweekend, weekend van 27 januari 2018
Dit theaterseizoen doet het Atlas Theater mee met het nationale theaterweekend.
Er zullen op de vrijdag, zaterdag en zondag voorstellingen georganiseerd worden met als entreeprijs slechts €10,00. Op dit moment is nog niet duidelijk welke voorstellingen worden aangeboden, maar is het al wel mogelijk om kaartjes te kopen. Dan is het een verrassing wat voor voorstelling er kan worden bezocht. Medio december komt daar meer nieuws over. Op zaterdag 27 januari zal er ook een open dag worden georganiseerd. Hoe en wat zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.
Contributie
Heel af en toe krijgt het bestuur van de Vrienden de vraag waarom één lid €30,00 contributie moet betalen en twee partners samen € 50,00 (ofwel €25,00 per persoon).
Men voelt daar een zekere ongelijkheid in. Het bestuur heeft die vraag onlangs uitgebreid besproken tijdens de bestuursvergadering van november. Daar kwamen verschillende meningen en ideeën naar voren. Duidelijk was dat we daarover graag eens van gedachten zouden willen wisselen met de leden. Aangezien in het huishoudelijk reglement staat dat zaken aangaande de contributie op de Algemene Leden Vergadering (ALV) besproken dienen te worden, kunnen we op dit moment verder niets met dit probleem. Het zal op de agenda van de ALV van november 2018 geplaatst worden. Daar kan dan eventueel ook een besluit genomen worden over de manier hoe hier verder mee omgegaan moet worden.

 

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND