Jaarvergadering, cursussen en duizendste lid


Jaarvergadering
Op maandag 4 november wordt de jaarvergadering gehouden. Alle leden krijgen daarvoor binnenkort een uitnodiging. De agenda en bijbehorende stukken zullen door middel van een nieuwsbrief aan de leden worden toegestuurd. We hopen dat, net als andere jaren, veel leden de moeite nemen om deze vergadering bij te wonen.
Na de pauze wordt er traditiegetrouw een cultureel element aan de vergadering toegevoegd. Dit jaar zullen Jan Lenselink (piano) en Mark Bruinewoud (piano/accordeon) een semi-klassiek programma  verzorgen met de titel: Van Bach tot Beatles. Een mooie voorstelling die het bekijken en beluisteren meer dan waard is.

Operacursussen
De aanmelding voor de operacursussen is alweer in volle gang.
Voor de eerste jaars groep – “beginnersgroep” – is de belangstelling zo groot dat er overwogen wordt om een tweede groep te starten. Deze eerste jaars groep volgt de cursus van Huub van ’t Hek in combinatie met twee opera’s – Die Verkaufte Braut en De Parelvissers – die in het Atlas theater worden opgevoerd. Een mooie combi derhalve.
Ook de aanmeldingen voor de tweede jaars groep en de derde jaars groep loopt voorspoedig. Indien mogelijk worden dat inderdaad twee groepen. Mocht de aanmelding toch wat achterblijven dan worden beide groepen samengevoegd en kan men deelnemen aan een gevorderden cursus die voor beide groepen nieuw zal zijn. In de loop van dit jaar zal daar meer duidelijkheid over komen. Feit is dat de operacursus in een behoefte voorziet.

Kijken naar toneel
Analoog aan de operacursus wordt op dit moment ook een cursus “Kijken naar toneel” ontwikkeld. De Vrienden van het Atlas theater hebben daarvoor het initiatief genomen. Samen met het Atlas theater en Loods 13 (de theaterschool in Emmen) gaan we dit seizoen een try out doen om te zien of, en zo ja op welke wijze het beste zo’n cursus kan worden gegeven. Daarbij zullen ook een tweetal toneelvoorstellingen worden ingevoegd, waaronder de voorstelling Tonio die op 13 februari wordt opgevoerd. Een mooie manier om op een andere manier te gaan kijken en genieten van toneel. Binnenkort zal daar meer informatie over komen. Houd het dus in de gaten.

 1000ste lid
Dit seizoen zal de vereniging haar 1000ste lid mogen verwelkomen. Op de Uitmarkt begin september zijn er weer zoveel nieuwe leden bijgekomen dat binnenkort deze mijlpaal bereikt zal worden. Het bestuur is erg in zijn nopjes met deze ontwikkeling, aangezien dat  aangeeft dat de vereniging leeft binnen de regio. Door een fijne samenwerking met het theater – onder anderen Machteld van der Werf – kunnen we veel voor elkaar betekenen en elkaar op allerlei terreinen ondersteunen. Ook wordt het door de Vrienden mogelijk gemaakt om bepaalde voorstellingen naar Emmen te halen die normaliter moeilijk te programmeren zouden zijn geweest.  Een voorbeeld daarvan is de Nederlands Reisopera (echt top of the Bill) met Bruid te koop (Die Verkaufte Braut) van Smetena op 25 april 2020.
Hoe en wanneer dit 1000ste lid in de bloemetjes gezet gaat worden blijft een verrassing. Maar dat we blij zijn met deze ontwikkeling is duidelijk. Wordt vervolgd.

Vriendenvoorstellingen 2019 – 2020
‘t  Schaep met de 5 pooten, €10,– korting per Vriend
The Analogues, €5,– korting per Vriend (Uitverkocht)
Brugklas 9+, mede mogelijk gemaakt door de Vrienden
Silent Comedy, €10,– korting per Vriend
De Reisopera, €10,– korting per Vriend

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND