Madame Butterfly, MIS HET NIET


Madame Butterfly komt er aan inclusief Theater Vooraf !

Aan de  ware  liefhebber van Opera,

In de ‘Muzeval’ periode kenden we het fenomeen: de Operareizen. Een bus vol operaliefhebbers, soms zelfs twee, vertrok(ken) vanuit Emmen richting gerenommeerde Duitse ‘operaplaatsen’ als Essen en Osnabruck. Ook werd in die periode wel eens de Stadsschouwburg in Enschede aangedaan.

Dit alles is vooralsnog verleden tijd geworden. Want met het nieuwe Atlas Theater behoef je voor een Opera geen verre reizen meer te maken. Het nieuwe theater biedt alles wat een grote operavoorstelling nodig heeft. Een immens podium (erg hoog) en natuurlijk de orkestbak.
Het uitvoerende orkest van Madame Butterfly, het orkest van de Staatsopera van Tatarstan, heeft met de vuurdoop van de orkestbak in het Atlas Theater ‘ons’ mooie theater al mogen ervaren. Op 9 december 2016 was er in een vol theater een weergaloze uitvoering van het Zwanenmeer.

En dan nu dus: Madame Butterfly, een ware hit voor de echte operaliefhebber uit Emmen en omgeving. Een must om deze avond te komen, mede vanuit de gedachte dat een vol Atlas Theater kan betekenen dat er komende jaren weer een Opera naar Emmen komt.

U bent van harte welkom op 28 februari in het theater.

Uw komst is van groot belang !!

Theater Vooraf !

De Vrienden van Atlas Theater organiseren vooraf aan de operavoorstelling een inleiding over deze beroemde en bekende opera. De Vrienden hebben Huub van ’t Hek ( de broer van …) bereid gevonden om op een verrassende en onderhoudende manier de bezoeker mee te nemen in de zielenroerselen van Madame Butterfly.

In het programmaboekje van het Atlas Theater staat:

Zelfs Puccini had weleens een mindere dag. In 1904 voltooide hij, na kassuccessen als ‘La Bohème’ en ‘Tosca’, zijn vijfde opera. Maar anders dan verwacht werd de eerste uitvoering een flop. Puccini moest terug naar de schrijftafel, schuurde en schaafde nog twee jaar aan zijn compositie en presenteerde vervolgens een wereldhit van jewelste: ‘Madama Butterfly’. Puccini voorzag het ontroerende verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van de Japanse geisha Cio-Cio-San (Butterfly) voor de Amerikaanse marineofficier Pinkerton van ongelooflijk krachtige muziek.

Niet voor niets is dit nog steeds één van de meest geliefde opera’s ter wereld. Ook met de uitvoerders zit het helemaal goed: de Staatsopera van Tatarstan komt al ruim twintig jaar naar Nederland met kwalitatief hoogstaande producties. Met groot orkest, koor en internationale topsolisten hebben zij de harten van vele Nederlandse operaliefhebbers veroverd. Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

28 februari 2017 – 19:00 uur: inleiding door Huub van ’t Hek; 20:00 uur: aanvang Madame Butterfly in de Rabo Zaal.

 

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND