Nieuw gezicht en Huub van ’t Hek (broer van…)


Machteld van der Werf nieuwe programmeur / hoofd ATLAS Theater!

Machteld van der Werf uit Assen wordt het nieuwe gezicht van het ATLAS Theater in Emmen. Zij volgt daarmee Jan Geert Vierkant op. Van der Werf is per 1 maart als het nieuwe hoofd theater / programmeur verantwoordelijk voor de culturele en operationele taken van het ATLAS Theater. Zij was eerder onder meer werkzaam in bioscoop en theater De Nieuwe Kolk en neemt nu afscheid als artistiek leider, programmeur en plaatsvervangend directeur van Cultuurhuis de Klinker in Winschoten. Ze is zeer gedreven en staat te popelen om in Emmen te beginnen. De eerste tijd zal zij zich richten op de afronding van de programmering van het ATLAS Theater voor seizoen 2017/2018 en zich hard gaan maken voor de financiële middelen en bezoekersaantallen. Vooral Jeugd & Gezin zal een van haar speerpunten worden.
Algemeen directeur Frankwin van Beers kijkt uit naar het aantreden van Machteld van der Werf: “Wij zijn ontzettend verheugd met de komst van Machteld. Haar enthousiasme en cultureel hart zullen er zeker voor zorgen dat het ATLAS Theater naar een hoger niveau getild wordt.”

Opera Madame Butterfly.
Op dinsdag 28 februari speelt de staatsopera van Tatarstan “Madame Butterfly”.
De staatsopera van Tatarstan komt al 20 jaar naar Nederland. Met groot orkest, koor en internationale topsolisten. De Opera wordt in het Italiaans gezongen met Nederlandse boventiteling. De Vrienden hoeven dus niet meer met de bus naar Duitsland om te genieten van een prachtige opera. Vrienden die van opera houden zien we graag bij deze voorstelling. En…Vrienden die nog nooit een opera bezocht hebben…dit moet je gewoon eens meemaken…

28 februari, 19.00 uur: Theater vooraf met Huub van ’t Hek (broer van…), 20.00 uur aanvang Madame Butterfly. Kijk hier voor meer informatie over de voorstelling of op pagina 67 van de Theaterbrochure.

Acties.
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van november jongstleden is er uitvoerig gesproken over de sfeer en entourage van ons nieuwe Atlas Theater. Met name wat de sfeer betreft kon er nog wel wat verbetering aangebracht worden. Andere verlichting, meer aankleding van de Foyer, een leuning hier en daar, enzovoort. Op dit moment wordt aan die kritiekpunten hard gewerkt, sommige zijn al verbeterd. Jan Geert Vierkant gaf in zijn reactie die avond al aan dat een van de speerpunten dit seizoen is het aanpakken daarvan. Goed om te zien  dat het Atlas Theater er serieus mee bezig is.
Vriendenvoorstellingen.
Dit seizoen komen er ook minimaal twee Vriendenvoorstellingen. De keus is daarbij gevallen op Dr. Miracle’s last illusion van Opera2day in samenwerking met het New European Ensemble en de Dutch Don’t Dance Division. De voorstelling staat gepland op donderdag 23 maart. Het gaat om een flamboyante en tegelijk melancholische ode aan het illusionisme. Een verhaal vol humor en horror. Voor meer info zie de Theaterbrochure (pagina 77) of klik hier. De Vrienden krijgen korting op deze voorstelling.

De tweede Vriendenvoorstelling is de musical Into the Woods op donderdag 13 april.
Een musical met een topbezetting met onder andere René van Kooten, Paul Groot, Lone van Roosendaal, Brigitte Heitzer en vele anderen. Het is een meeslepende en ‘oorstrelende’ hitmusical die een succes was (en nog steeds is) op West End en Broadway. En dan nu (al) in Emmen. Ook deze voorstellingen zullen de Vrienden met korting kunnen  bezoeken.
Voor meer info zie de Theaterbrochure (pagina 85) of klik hier.

Voor beide voorstellingen geldt, houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer info met betrekking tot het reserveren van kaartjes (de actiecodes). Daarover later meer.


Kort verslag van de bestuursvergadering op 20 januari 2017

Om u als Vriend nog beter te kunnen informeren over de ontwikkelingen rondom het theater, hebben wij besloten om in de komende nieuwsbrieven een kort verslag van de bestuursvergaderingen mee te nemen.

Jan Geert Vierkant was voor de laatste keer aanwezig bij de vergadering. Zijn taken zullen worden overgenomen door de pas benoemde Machteld van der Werf. Het theaterprogramma 2017/2018 is al geheel ingevuld, wederom met een zeer gevarieerd aanbod. Onder meer de musical My Fair Lady is gecontracteerd en het Noord Nederlands Orkest komt maar liefst 5 keer naar Emmen!
We hebben Jan Geert bedankt voor de prettige samenwerking en hem het allerbeste toegewenst met zijn nieuwe functie bij het Metropole Orkest.
Vriendenvoorstellingen
De voorstellingen met korting voor Vrienden, zullen het komende seizoen vooraf worden vermeld in de theaterbrochure. Twee Vriendenvoorstellingen zijn al bekend: Cirque du Soleil en de musical Vamos met Lenette van Dongen. Ook zal er speciaal voor de Vrienden een koffieconcert op een zondagmiddag met Carina Vinke worden georganiseerd.

Preview op 1 mei
Tijdens de preview in het theater kunnen de Vrienden alvast tickets kopen voor het komende seizoen. Daarna is er nog een voorbespreekperiode van 10 dagen. Houd dat dus in de gaten.

Nevenactiviteiten bij voorstellingen
ISH (breakdance) op 29 maart:

 

In samenwerking met de Kunstbeweging Emmen zullen voor 30 jongeren 2 workshops op het Raadhuisplein plaatsvinden voorafgaand aan de middagvoorstelling van het ISH in het theater. Voor meer info over de voorstelling zie de Theaterbrochure (pagina 79) of klik hier.
Staatsopera met Madam Butterfly op 28 februari:
Voorafgaand aan de opera zal Huub van ’t Hek (broer van…) een voorbeschouwing verzorgen voor de Vrienden. Het lijkt ons leuk om ook Duitse gasten in het theater te begroeten en te enthousiasmeren voor Madam Butterfly. We hebben een paar huis aan huiskranten in Duitsland benaderd om via persberichten de opera te promoten.

Werving nieuwe leden

Er is een enthousiaste werkgroep gevormd van 2 bestuursleden en 3 Vrienden voor het werven van meer leden. Voor een aantal activiteiten zoeken we nog vrijwilligers. Als u dit wat lijkt kunt u zich aanmelden bij het e-mailadres van het secretariaat: info@vriendenatlastheater.nl

Brainstormsessie over bevindingen Atlas Theater
Na de pauze van de Algemene Ledenvergadering in november 2016 is een sessie gehouden met toenmalig directeur Jan Geert Vierkant. Hij heeft toegezegd een aantal zaken te willen verbeteren. Er is al het een en ander aangepast en we zullen binnenkort hierover een gesprek hebben met de nieuwe manager. In ieder geval houden we de vinger aan de pols om de punten te bewaken.

 

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND