Nieuw seizoen, cursussen, gratis concert en operareis


Programmering seizoen 2020/2021
Het programma voor het nieuwe seizoen is zo goed als klaar. Er staan weer veel mooie voorstellingen op de rit. En … voor  een ieder wat wils. Van opera (3 stuks) tot toneel, hedendaagse muziekvoorstellingen, theatercolleges of kindervoorstellingen. Van alles is straks te vinden in de nieuwe theaterbrochure.
Afgelopen jaar werden de Vrienden uitgenodigd aanwezig te zijn bij een preview in mei, waarna meteen kaartjes besteld konden worden. Dat zal dit jaar anders gaan. Een preview in mei zit er niet in, omdat de meeste artiesten die maand niet beschikbaar zijn. Daarom zal de preview gehouden worden op de vrijdag voorafgaand aan de seizoensopening in september. Wel blijft de mogelijkheid om als Vriend, voorafgaand aan het uitkomen van de brochure, alvast kaarten te bestellen voor het nieuwe seizoen. Houd daarom in de gaten wanneer en hoe het voorbespreekrecht georganiseerd wordt.

Cursusaanbod: nieuwe operacursussen en cursus “kijken naar toneel”
Ook in het nieuwe theaterseizoen zullen er weer een aantal cursussen georganiseerd worden waar theaterliefhebbers (Vrienden, maar ook niet vrienden) aan deel kunnen nemen. Zo komen er weer twee operacursussen. Een beginnersgroep en een gevorderden groep. Beide weer onder de bezielende leiding van Huub van ’t Hek. De beide cursussen kunnen weer geboekt worden inclusief een kaartje voor twee van de drie opera’s die het nieuwe seizoen geprogrammeerd zijn.
Naast de operacursus zal ook een nieuwe cursus gestart worden, namelijk: “kijken naar toneel”. Een cursus die gegeven gaat worden door Eric Nederkoorn, cultuurspecialist van het Dagblad van het Noorden. Hij zal gedurende een aantal bijeenkomsten in gaan op alles wat met toneel te maken heeft. Wat betekent de voorstelling? Hoe kijk je naar toneel? Waar moet je op letten? Etc. Etc. De cursisten zullen de opgedane kennis in de praktijk kunnen toetsen door een drietal toneelvoorstellingen te bezoeken. Die voorstellingen worden tijdens de cursusavond besproken, waarbij er na afloop een nabespreking plaatsvindt. Echt een aanrader om eens op een andere manier kennis te maken met toneel.

Concert: Regionaal talent speelt van “Bach tot Beatles”
Zoals u ongetwijfeld zult weten organiseren de Vrienden op zondagmiddag 29 maart een mooi concert met medewerking van Jan Lenselink, Marc Bruinewoud (piano), Martine Salomons(zang) en de zanggroep LINK! Er is een mooi programma samengesteld dat zowel klassieke elementen bevat, maar net zo makkelijk overschakelt naar de Beatles of John  Miles.
Vrienden kunnen dit concert gratis bezoeken. Niet vrienden betalen €10,–. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via de kassa of via de website van het Atlas theater. We hopen dat de Rabozaal (grote zaal) goed gevuld zal worden. Op dit moment staat de teller al op ongeveer 200 bezoekers. Er kunnen er nog meer bij. Klik hier voor meer informatie.
Gewoon doen! Even een kaartje bestellen!

Operareis naar Düsseldorf
Op zaterdag 18 april vertrekken we met de bus richting Düsseldorf. Daar gaan we in de Deutsche Oper Am Rhein kijken naar de opera Don Carlos van Giuseppe Verdi.
Op dit moment hebben een kleine 50 liefhebbers zich ingeschreven voor deze trip. Er is nog zeer beperkt plaats, dus mocht u zich nog niet aangemeld hebben, dan kan dat nog. Even een mailtje naar: info@vriendenatlastheater.nl
De kosten voor deze trip zijn € 70,– totaal (bus + ticket).
Onderweg zal Huub van ’t Hek een inleiding verzorgen over deze opera, zodat er met nog meer achtergrond gekeken kan worden naar wat er allemaal gebeurt op toneel.
Binnenkort zullen alle deelnemers bericht ontvangen met nadere informatie over de reis (vertrektijd, opstapplaats, mogelijkheid tot eten, etc.).

Optreden van Karin Strobos (beroemde opera en liedzangeres)
Op 15 maart aanstaande staat er een voorstelling gepland in de grote kerk van Emmen. Dan treedt daar de beroemde opera – en liedzangeres Karin Strobos op met lied en volksvertellingen.
Drie musici bundelen hun krachten in een opvallend ensemble. Alle drie musici hebben een schitterende solocarrière, en toch willen Karin, Julia en Hanna als trio ook graag andere facetten van hun vakmanschap aan het publiek tonen. Dit concert brengt een aangename diversiteit in zowel repertoire als bezetting. In het programma staan volksmuziek en volksvertellingen centraal. De musici brengen u heel dicht bij de oorspronkelijke, volkse bronnen van de muziek. Het trio weet het programma met verve aan elkaar te praten. Laat u meenemen in de fascinerende wereld van het lied en de volksvertellingen.

Karin Strobos – zang
Hanna Shybayeva – piano
Julia Tom – cello

Aanvang 15.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND