Nieuw theaterseizoen 2017 / 2018


Vamos
Het programma voor het nieuwe theaterseizoen is klaar. Eind april verschijnt de brochure bij een ieder op de mat.
U als Vriend krijgt de gelegenheid om voorafgaand aan de algemene publicatie van de brochure, gedurende een dag of 9 à 10, alvast digitaal te zien wat het nieuwe programma allemaal te bieden heeft. U kunt vanaf 17 april (als eerste) digitaal kaarten bestellen en plaatsen reserveren, maar heeft u geen computer of vindt u het lastig, dan is het ook mogelijk kaarten bij de kassa van het Atlas Theater te bestellen en in bijzondere gevallen kunt u ook een beroep doen op de bestuursleden van de Vrienden.
Denk bijvoorbeeld maar eens aan de voorstelling(en) van Jochem Myjer, die heel snel zijn uitverkocht. Let wel…het voorbespreekrecht duurt maar 9 à 10 dagen. Daarna kan iedereen kaartjes bestellen. Dus houd de datum van 17 april goed in de gaten!

In de brochure zult u ook zien dat er komend seizoen een 6 tal Vriendenvoorstellingen zijn vastgelegd. Voorstellingen, waar u met meer of minder korting naar toe kunt. Soms is dat een korting van € 10,00 per persoon. Een andere keer wordt het pauzedrankje aangeboden door de Vrienden en betaalt u € 2,50 minder voor het kaartje.
Let goed op de volgende voorstellingen:

  • De musical Vamos met onder anderen Lenette van Dongen. Deze musical, gebaseerd op het programma “Ik vertrek”, wordt u aangeboden met € 10,00 korting;
  • Jurassic Revenge, een kindervoorstelling waar vader en moeder met de kinderen naar toe kunnen, maar natuurlijk ook een mooie voorstelling voor opa en oma met de kleinkinderen. Deze voorstelling wordt u ook aangeboden met € 10,00 korting;
  • De toneelvoorstelling “Het Achterhuis” naar het boek van Anne Frank. Een prachtige voorstelling met een gratis inleiding vooraf. Deze voorstelling, inclusief de inleiding, kunt u bijwonen met € 10,00 korting.
  • Narnia, een  familievoorstelling van ISH. Bij deze voorstelling wordt het pauzedrankje aangeboden door de Vrienden. Uw korting is dus € 2,50;
  • Het nieuwjaarsconcert van het NNO. Dan willen we met de Vrienden proosten op het nieuwe jaar. De “bubbels” worden u aangeboden door de Vrienden. Korting € 2,50;
  • De voorstelling van Johan Derksen en de Nederlandse blues. Ook dan wordt het pauzedrankje aangeboden door de Vrienden. Korting € 2,50.

U ziet het, voor elk wat wils!
Gaandeweg het seizoen kan het gebeuren dat er zo nu en dan extra aanbiedingen bij komen; daar wordt u van op de hoogte gebracht via het maandelijkse Vriendennieuws.

Vriendenpas
Met ingang van het nieuwe theaterseizoen wordt er weer gebruik gemaakt van een zogenaamde Vriendenpas. Als u komend seizoen kaarten voor Vriendenvoorstellingen heeft, dan wordt u bij de kaartcontrole gevraagd de Vriendenpas te tonen. Zonder pas kan u niet toegelaten worden. Een strenge maatregel, maar wel om misbruik van de kortingsregeling voor de Vrienden te voorkomen. De pas krijgt u, ruim voor aanvang van het nieuwe seizoen, toegestuurd.

into the woods

Into the Woods
De laatste Vriendenvoorstelling van dit seizoen – € 10,00 korting per persoon – is de musical Into the Woods op donderdag 13 april, aanvang 20.00 uur. Een musical met topbezetting, zoals onder anderen René van Kooten, Paul Groot, Lone van Roosendaal, Brigitte Heitzer en vele anderen. Het is een meeslepende en ‘oorstrelende’ hitmusical die een succes was (en nog steeds is) op West End en Broadway. En dan nu (al) in Emmen. Voor meer informatie klik hier of zie de Theaterbrochure (pagina 85). U kunt uw kaarten online bestellen via www.atlastheater.nl. Deze korting geldt alléén voor Vrienden. Een mooie gelegenheid om Vriend te worden.

Bestuursvergadering maart 2017
Tijdens de bestuursvergadering is er gesproken over de activiteiten rondom de voorstellingen die door de Vriendenvereniging zijn georganiseerd. De uitkomsten van het gesprek tussen de Vrienden en Machteld van der Werf met betrekking tot de Vriendenvoorstellingen van komend seizoen zijn nadrukkelijk besproken en vastgesteld.

Er is gesproken over een preview van het nieuwe programma in september aanstaande tijdens de “Uitmarkt” in Emmen. Welke rol hebben de Vrienden daarin, wat wordt er aangeboden, hoe is de bekostiging. Kortom een mooi initiatief waar de Vrienden graag aan willen meewerken.

Volgend jaar willen de Vrienden van tijd tot tijd  kleinschalige Vriendenvoorstellingen realiseren. Te denken valt aan een optreden van klassiek zangeres Carina Vinke, of een pianorecital van Michiel Roosen. Het is de bedoeling die voorstellingen op de zondagmiddag te organiseren. De Vrienden krijgen daar te zijner tijd meer informatie over.

Cursus Opera door Huub van ’t Hek
De vereniging is in gesprek met HOVO in Groningen om een (korte) cursus te organiseren over opera. Huub van ’ t Hek, die al een inleiding heeft gehouden, voorafgaand aan de opera Madame Butterfly, afgelopen februari, heeft aangeboden die kortlopende cursus te willen verzorgen. Over het hoe en wat zult u op een later tijdstip geïnformeerd worden.

Workshop Streetdance en Freestyle
Woensdagmiddag 29 april konden leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs naar de voorstelling “Elements of Freestyle” van ISH.
Voorafgaand konden geïnteresseerde leerlingen kennis maken met specifieke elementen van de voorstelling. Zowel op het Raadhuisplein, als in de Dagblad van het Noorden zaal kregen de leerlingen les van “dansers” van ISH en van de Kunstbeweging uit Emmen. Zo’n 30 leerlingen hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid die georganiseerd was door de Vrienden in samenwerking met De Kunstbeweging. Op deze wijze konden de kinderen op een mooie manier in aanraking komen met het theater.

Workshop ISH Emmen de goeie

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND