nieuwe leden, kaartjes, preview en operacursus


Nieuwe leden
Tijdens de laatste bestuursvergadering bleek dat het ledenaantal gestaag toeneemt. Met name rondom de voorbespreek periode zijn er veel nieuwe leden bij gekomen. Zelfs uit de regio rondom Utrecht kwamen aanmeldingen. Blijkt dat deze mogelijkheid voor veel mensen toch een reden is om lid te worden van onze Vriendenvereniging.

Instroom nieuwe leden
Als je Vriend van onze vereniging bent dan wordt de contributie in de maand september geïnd. Mensen die na 1 januari Vriend worden betalen voor de rest van dat seizoen een gereduceerd tarief. Wordt iemand lid NA de voorbespreek periode (eind april/begin mei) dan wordt ook bij hen de contributie in de maand september geïnd. Dat gebeurt in (bijna) alle gevallen met een automatische incasso.

Kaartjes
Het blijkt dat er nogal wat onduidelijkheid is over het aantal kaartjes dat een lid kan (mag) bestellen c.q. reserveren. Daarbij gaat het om de Vriendenvoorstellingen die soms met een korting van € 10,00 worden aangeboden of waar soms een andere actie aan gekoppeld wordt (gratis consumptie of iets dergelijks). Voor de speciale Vriendenvoorstellingen geldt dat ingaande seizoen 17/18 per lidmaatschap slechts één kaartje besteld c.q. gekocht kan worden. Ook zal bij de toegang tot het theater gevraagd worden de lidmaatschapspas te laten zien. Deze pas zal binnenkort, maar in ieder geval voor aanvang van het seizoen per post toegestuurd worden.
Preview
Op zaterdag 9 september wordt het culturele seizoen 17/18 geopend.
Ook het ATLAS Theater doet daar aan mee en dus ook de Vriendenvereniging.
Die middag zal in het theater een preview gegeven worden van een aantal voorstellingen. Die preview is gratis te bezoeken en geeft een mooi beeld van het programma voor het nieuwe seizoen. Welke artiesten daarvoor geboekt zijn kunnen we op dit moment nog niet zeggen, aangezien daar nog volop aan gewerkt wordt. Houd dus in de gaten wat er die dag in het ATLAS Theater gepresenteerd wordt.
Wij, als bestuur, zullen in ieder geval acte de présence geven om eventuele vragen en opmerkingen te kunnen beantwoorden of om Vrienden te helpen bij het bestellen van kaarten of iets dergelijks. We hopen in ieder geval veel Vrienden (en toekomstige Vrienden) daar te mogen verwelkomen.

Operacursus
De Operacursus van Huub van ’t Hek gaat (in principe) door!
Het aantal reacties op de mogelijke komst van een operacursus door Huub van ’t Hek is dusdanig geweest, dat we verder gaan met de nadere concretisering van onze plannen. Deze cursus krijgt vorm en inhoud rond de operavoorstelling Die Zauberflöte van de Staatsopera van Tatarstan op vrijdag 9 maart in het Atlas Theater.

Het bestuur van De Vrienden heeft er voor gekozen de operacursus van Huub van ’t Hek in twee delen op te splitsen.
– Vier avonden voorafgaande aan 9 maart – in de periode half januari tot begin maart (opera algemeen, Monteverdi, Mozart) – en de gratis en voor iedereen
toegankelijke inleiding over Die Zauberflöte op 9 maart die ook door de Vrienden wordt georganiseerd;
– En voor de ware liefhebbers nog een aanvullend deel van de cursus namelijk drie avonden, eind maart en april (Bel Canto, Verdi en Verisme).

U moet rekenen op een avondvullend programma op de woensdag met daarin een pauze opgenomen. We denken aan een avond van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur (inclusief pauze). De locatie zal natuurlijk in het Atlas Theater zijn.

Hoewel we alle kosten nog niet volledig op een rij hebben, heeft het bestuur van De Vrienden besloten per avond een bijdrage van € 15,00 te vragen.
U kunt dus voor € 60,00 de eerste vier avonden volgen.

Bent u echter Vriend dan zijn de kosten € 12,50 per avond en zijn de totale kosten € 50,00 voor de vier avonden.

Is uw enthousiasme nog verder aangewakkerd, dan kunt u zich nu al vast opgeven voor het eerste deel van de cursus. Dat kunt u doen door een mailtje te sturen naar ons secretariaat, info@vriendenatlastheater.nl. In de maand september kunt u dan een officiële bevestiging verwachten. Deelnemers worden geplaatst in volgorde van aanmelding. Dus…wacht niet te lang!

We houden u op de hoogte en blijft u de ontwikkelingen volgen in de komende Nieuwsbrieven van de Vrienden.

 

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND