Operareis
Door alle Coronaperikelen ging de geplande operareis naar Düsseldorf niet door.
Uit gesprekken met de leden bleek dat er wel veel belangstelling is om ook een opera te bezoeken in een van de Duitse theaters vlak over de grens. Daarom heeft het Bestuur in samenspraak met Huub van ’t Hek (operakenner bij uitstek) contact gezocht met het Oldenburgisches Staatstheater in Oldenburg. Daar wordt in de maanden april en mei de opera “Un ballo in maschera” opgevoerd.

Op zaterdag 13 mei vertrekken wij daarom met de bus naar deze opera in Oldenburg.
De opera begint om 18.00 uur. We zullen ruimschoots van te voren vertrekken, zodat er ook nog de gelegenheid is om iets te eten. De busreis duurt ongeveer anderhalf uur.

Het gemaskerde bal is een opera in drie bedrijven van Giuseppe Verdi op een Italiaans libretto van Antonio Somma. 
De opera is gebaseerd op de moord op koning Gustaaf III van Zweden, maar is vanuit historisch oogpunt gezien niet geheel accuraat. Tijdens de compositie werd Verdi door censuur van regeringswege nadrukkelijk verzocht wijzigingen aan te brengen vanwege het politiek gevoelige karakter ervan.
Ondanks het tragische einde heeft Un ballo in maschera vele briljante momenten en de nodige ironie die met een komedie geassocieerd worden – een mengeling waardoor de critici het nogal eens “Shakespeareaans” plegen te noemen.
Bent u geïnteresseerd, of heeft u zich al eens eerder opgegeven, dan kunt u via een mail aan ons secretariaat – info@vriendenatlastheater.nl –  aangeven of u mee wilt gaan en met hoeveel personen. Eind januari zal, afhankelijk van de belangstelling, beslist worden of de reis uiteindelijk door zal gaan.
N.B. Voor de reis naar Düsseldorf was de bus, tot de laatste plaats bezet. Wees er dus snel bij.