Preview, Zoo mooi, Masterclass, Rondleidingen, Kommil Foo (5 sterren) en Dominic Seldis


Nieuws over het komende theaterseizoen

Op maandag 6 mei wordt het nieuwe theaterprogramma seizoen 2019/2020 gepresenteerd. Nader bericht hierover volgt. Machteld van der Werf zal daar samen met cabaretier Arno van der Heijden laten zien welke voorstellingen er dat seizoen over het voetlicht gebracht zullen worden. Die presentatie – preview – is voor iedereen gratis toegankelijk. En … vanaf dat moment kunnen de Vrienden met voorrang kaarten bestellen voor het nieuwe seizoen. Zij kunnen dan gebruik maken van het zogenaamde voorbespreekrecht. Kaarten bestellen en een plek in de zaal reserveren. Die mogelijkheid om gebruik te maken van het voorbespreekrecht duurt tot de dag erna – dinsdag 7 mei – ’s middags 12.00 uur. Daarna kan iedereen die dat wil kaarten bestellen. Dus … wees er snel bij. Hetzij dezelfde avond in het theater, of gewoon via de website van het Atlas Theater. Rolstoelplaatsen kunnen alleen telefonisch (of aan de kassa) worden gereserveerd. Dus, waar je ook bent, je kunt altijd kaarten bestellen. Om dit in goede banen te leiden hebben alle leden een speciale Vrienden inlogcode ontvangen. Aan te raden is om vooraf alvast in te loggen op de Atlas website, met deze code. Je kan deze daarna zelf wijzigen. Tip: Gebruik als browser Google Chrome, deze heeft tot nu toe geen problemen opgeleverd. Met Internet Explorer werkt het niet.

“Ben jij ook zoo nieuwsgierig naar Zoo Mooi, Ode aan Aleid Rensen?”
Op Koningsdag 27 april aanstaande om 20:00 uur organiseren de Vrienden samen met harmonie Euterpe een Live Preview van het spektakel Zoo mooi  in het Atlas theater.
Alvast even genieten … en zien wat er op 23, 24 en 25 mei te zien zal zijn in het Rensenpark. Vrienden en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Kaartjes kunnen besteld worden via de kassa van het theater en kosten slechts €5,– per persoon.
Kom jij ook?
Waarover gaat deze bijzondere show?
Met deze show brengen we een ode aan Aleid Rensen. Samen met haar man Jaap waren zij vanaf 1969 eigenaar van het park en begonnen aan de wederopbouw van de Dierentuin. Een heldere visie op dierenwelzijn en educatie en een gedreven persoonlijkheid zorgden er voor dat de dierentuin uitgroeide tot een landelijk begrip. Het succes van het park bereikte uiteindelijk de grenzen van het park, wat in het centrum niet meer kon doorgroeien. Tegenwoordig horen we het getrompetter van de jonge olifanten alleen nog in onze gedachten.

“Op 23, 24 en 25 mei 2019 spelen wij onze muziekproductie Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin. Precies op de locatie waar vroeger de Nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het water stonden alsof we in Florida op vakantie waren.
Op deze plek bouwen we een podium voor ons orkest en ruimte voor 800 personen publiek. Drie avonden aaneen krijgt u de kans om samen met ons het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven.” Aldus Harmonie Euterpe. Klik hier voor meer informatie.

Masterclass schilderen
Voorafgaand aan de voorstelling ART organiseren de Vrienden samen met het theater een zogenaamde masterclass voor amateurschilders uit Emmen en omgeving.
In drie avonden, te weten; 11, 18 en 24 april gaat men aan het werk om een schilderij te maken over de voorstelling. Een portret van Waldemar bijvoorbeeld, of een schilderij waar alle drie de spelers op te zien zijn. Op de dag van de voorstelling, 25 april, kunnen de toeschouwers de schilderijen bekijken en kunnen ze als publieksjury aangeven welke schilderij er als beste uitspringt. Een vakjury, met onder meer de toneelspelers zelf, zal aan het eind van de voorstelling aangeven welk schilderij als beste beoordeeld is. Dat schilderij zal gedurende een bepaalde periode in het Atlas Theater worden opgehangen.
De workshops worden begeleid door drie Emmer kunstenaars: Ellen Kroeze, Maarten van Leuken en Hans Eikelboom. Het materiaal (doeken, enz. wordt gesponsord door Total Artist uit Emmen.
Aanmelden voor deelname aan de masterclass kan via een telefoontje naar de kassa van het theater: +31 (0)591-850 856. Klik hier voor bijgaand filmpje.

Educatieve rondleidingen
Sinds kort is het mogelijk om deel te nemen aan zogenaamde educatieve rondleidingen door het theater. Groepen mensen worden dan rondgeleid door het theater, waarbij op verschillende plekken door toneelspelers acts worden opgevoerd. Daardoor krijgen degenen die rondgeleid worden op een leuke, speelse manier een kijkje achter de schermen van het theater. Er is veel belangstelling voor dit soort rondleidingen. Scholen, bedrijven, particulieren willen graag gebruik maken van deze speciale mogelijkheid.
Om dat goed te kunnen begeleiden zoekt het theater vrijwilligers die af en toe een groep willen rondleiden door het theater. Natuurlijk worden de vrijwilligers vooraf goed geïnstrueerd en wordt de route duidelijk aangegeven.
Wil je meedoen als vrijwilliger, meld je dan aan via een mailtje naar info@vriendenatlastheater.nl

Wanneer er voldoende vrijwilligers zijn zal er een speciale informatie bijeenkomst belegd worden waar nader op de rondleidingen wordt ingegaan en vragen gesteld kunnen worden.

Stand up Bass
Op 11 mei komt Dominic Seldis naar het Atlas Theater voor een mooi en vooral ook grappig muzikaal programma. Bekijk hier een kort filmpje van Maestro. De Vrienden kunnen daar gratis naar toe. Daarvoor moet wel een kaartje besteld worden. Dat kan via de kassa van het theater, of via een mailtje naar info@vriendenatlastheater.nl
Er zijn  nog enkele kaarten beschikbaar. Dus … niet te lang wachten.

5 sterren voor Kommil Foo
“Menige theaterbezoeker moeten de tranen over de wangen hebben gebiggeld – van het melige, hikkende lachen tot het zachtjes huilen van ontroering. Want tussen die twee uitersten weten de broers schijnbaar moeiteloos te schakelen.” Aldus een recensent over deze voorstelling in de Harmonie in Leeuwarden, welke maar liefst met 5 sterren werd gewaardeerd.
Vrienden hebben €10,– korting per persoon. Mis het niet!

Operacursus
De operacursus zit er weer op.
Huub van ’t Hek heeft weer heel wat Vrienden meegenomen door de wereld van de opera. Dat deed hij zoals gewoonlijk op zijn geheel eigen wijze. En het is en blijft een Van ’t Hek. En dan weet je het wel. De ervaringen van de deelnemers, beginnersgroep, zowel als de gevorderden groep waren weer uitermate positief. De cursus wordt als heel plezierig en interessant ervaren. Ook de inleidingen bij de opera’s, niet direct onderdeel van de cursus, vonden goede weerklank.
Reden voor het bestuur om ook komend seizoen weer te starten met een beginnersgroep en een gevorderden groep. Welke data wordt nog bekend gemaakt. Ook zullen er weer inleidingen georganiseerd worden bij een tweetal opera’s. Daarbij is het heel bijzonder dat de Nederlandse reisopera het Atlas Theater komend seizoen bezoekt. Zij spelen dan de opera “Die verkaufte Braut” van Smetena onder de titel “Bruid te koop”. Klik hier voor meer informatie.

Onderstaande voorstellingen gaan al vóór de preview in de verkoop:
3 april (vandaag) is de verkoop gestart om 10.00 uur
Nienke Plas
Van de hak op de tak
vrijdag 22 november 2019
Voor meer informatie klik hier

8 april start verkoop om 19.00 uur
Dennis van Aarssen
Start spreading the news
woensdag 2 oktober 2019

11 april start verkoop waarschijnlijk om 12.00 uur (nog niet bekend)
’t Schaep met de 5 Pooten
dinsdag en woensdag 5 & 6 november 2019

13 april start verkoop waarschijnlijk om 12.00 uur (nog niet bekend)
The Analogues
Abbey Road
woensdag 11 december 2019

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND