Terugblik, Projecten, Bestuurszaken en Ledenwerfactie


Terugblik Maarten van Rossem, Nieuwjaarsconcert en try out van The Analogues
Donderdag 11 januari bezochten 69 Vrienden het Nieuwjaarsconcert van het NNO. Een prachtig concert en een optreden van een fantastische sopraan, Lenneke Ruiten. Een staande ovatie was haar deel. Met een goed glaasje bubbels hebben we vervolgens geproost op het nieuwe jaar waarin weer vele mooie voorstellingen over het voetlicht zullen komen.
Op woensdag 17 januari trad Maarten van Rossem op in de Dagblad van het Noordenzaal. Dit optreden was georganiseerd door het Kenniscafé Emmen in samenwerking met de Vrienden van het Atlas Theater. Meer dan 300 mensen waren op zijn lezing afgekomen. Een jaar Donald Trump was het onderwerp. Zonder hulpmiddelen en alleen maar pratend wist Maarten de zaal te boeien. Ook ontstond er een interessante vragenronde na de pauze. Een mooie avond voor alle aanwezigen. De samenwerking met het Kenniscafé krijgt zeer zeker een vervolg.
En dan was er op donderdag, geheel onverwacht, de try out van The Analogues, die live The White Album van the Beatles speelden. Wat een muzikanten. Alle nummers van de witte dubbelelpee passeerden de revue. En geheel op authentieke wijze. Bijna 200 Vrienden hadden de moeite genomen om deze (gratis) try out mee te maken. Een echte Vriendenavond derhalve. In februari staan de heren en dames 3 dagen in Carré. Dat is dan geheel uitverkocht, maar … de Vrienden hebben het al gezien.

Operacursus Huub van ’t Hek
De operacursus is ondertussen gestart. Twee groepen volgen op de woensdagavond deze cursus. En … de reacties, van zowel de cursisten alsook van Huub zijn buitengewoon enthousiast. Daarbij komt dat er door het Atlas Theater een mooie accommodatie is aangeboden om de cursus te geven, was de techniek in orde en stond de koffie/thee met iets lekkers klaar. Een prima samenwerking met de medewerkers van het theater. Dat smaakt naar meer. Het bestuur is dan ook voornemens om komend theaterseizoen wederom een of meerdere (theater) cursussen te organiseren. Houd het aanbod in de gaten.
De cursus eindigt (in eerste instantie) bij de voorstelling Die Zauberflöte, die op vrijdag 9 maart gepland staat. (er zijn nog een paar kaartjes beschikbaar). Voorafgaand aan die voorstelling zal Huub van ’t Hek een gratis, voor iedereen toegankelijke inleiding houden over deze opera. Daarvoor moet men zich wel aanmelden bij het Atlas Theater.
Theaterweekend
Vrijdag, zaterdag en zondag 26, 27 en 28 januari heeft het Atlas theater voor het eerst mee gedaan aan het nationale theaterweekend. Er waren speciale voorstellingen die voor slechts €10,00 bezocht konden worden. Op zaterdag was er ook nog een open dag met rondleidingen door het theater. Deze rondleidingen waren mede georganiseerd door Loods 13, een organisatie die zich inzet voor het jongerentheater. De Vrienden hebben heel wat mensen rondgeleid en enthousiast verteld over de vele mogelijkheden die het theater te bieden heeft. Ook zorgde dat voor veel aandacht voor de Vriendenvereniging. Al met al een geslaagde open dag.
Musical Award voor het basisonderwijs
De werkzaamheden voor de Musical Award voor het basisonderwijs zijn gestart. Alle scholen in de gemeente Emmen zijn benaderd met de vraag of men geïnteresseerd is om mee te doen. De Vrienden organiseren deze Award. Daarbij krijgen zij steun van de Kunstbeweging (voormalig CQ). Op woensdag 27 juni zal de Award worden uitgereikt aan de school waarvan de jury vindt dat die zich het beste gepresenteerd heeft. 12 scholen kunnen er maximaal meedoen. De aanmeldingen komen binnen. En wie het eerst komt wie het eerst maalt. Voor meer informatie klik hier. Wordt vervolgd.

Rondleiding Atlas theater, theaterweekend.                              Foto: Jan Anninga   

Project “Mijn land”
Het project “Mijn land” voor leerlingen van de basisschool De Hesselanden (AZC) is gestart. Vanaf de kerstvakantie werken de leerlingen aan de theaterproductie. En dat allemaal onder deskundige begeleiding. Op 14 juni moet dat uitmonden in een mooie theaterproductie die voor een ieder toegankelijk zal zijn. Zo komen ook deze kinderen in contact met het theater. Staan ze in de spotlights. Ervaren ze wat ze allemaal kunnen bereiken. De Vrienden voeren dit project samen met de school uit, waarbij de begeleiding weer van De Kunstbeweging komt. We hopen dat veel Vrienden de uitvoering van deze kinderen zullen bijwonen.
Noteer maar vast in de agenda … 14 juni.
Bestuurszaken
Op dit moment is het bestuur in overleg met Machteld van der Werf om vast te stellen welke voorstellingen komend seizoen als Vriendenvoorstelling aangemerkt zullen worden. Bij die voorstellingen zal er weer sprake zijn van een (aanzienlijke) korting per kaartje. Daarnaast zal er komend seizoen een “echte” Vriendenvoorstelling georganiseerd worden die alleen voor de Vrienden toegankelijk is. Het succes van de avond met The Analogues heeft ons doen besluiten om, ook komend jaar een speciale Vriendenavond te houden. Een mooie voorstelling, met daarnaast een hapje en een drankje en wellicht na afloop live muziek. Welke voorstelling daarvoor in aanmerking komt is nog een verrassing. Als bestuur zullen we daar regelmatig op terugkomen.
Vrienden werven Vrienden
Tijdens het theaterweekend is de actie Vrienden werven Vrienden van start gegaan. Daarbij wordt aan de Vrienden gevraagd om in de naaste omgeving (vrienden, familie, kennissen en dergelijke) op zoek te gaan naar nieuwe Vrienden.
Wie wil er graag Vriend worden? Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: www.vriendenatlastheater.nl. Op het aanmeldformulier kan worden aangegeven welke Vriend ervoor gezorgd heeft dat men lid is geworden. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering zullen de prijswinnaars van deze actie bekend worden gemaakt. Door een of meerder nieuwe leden aan te brengen komt men namelijk in aanmerking voor een theater-arrangement voor 4 personen (inclusief diner in het Atlas theater, voorafgaand aan een Vriendenvoorstelling naar keuze) of gewoon 4 vrijkaarten voor een Vriendenvoorstelling naar keuze. Alleszins de moeite waard dus.
We hopen door deze actie veel nieuwe Vrienden te mogen begroeten.


CONCERT
GROTE KERK EMMEN

Zondag 11 februari 2018
Aanvang 15.00 uur (Kerk open: 14.30 uur) Grupo del Sur
“Danza Maldita” , Zuid-Amerikaanse
tangomuziek geënt op werken van
Astor Piazzolla Entree : € 17,50 , vrienden € 14,– incl. pauzeconsumptie
Voorverkoop : tel. 0591 645180/621428; e-mail: info@sgkc.nl
Informatie : www.grotekerkcultureel.nl Organisatie : Stichting Grote Kerk Cultureel
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Emmen en de Vrienden van Stichting Grote Kerk Cultureel.

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND