Uitmarkt, Vriendenvoorstellingen en Operacursussen


Nieuwe seizoen
Nog even en het nieuwe theaterseizoen gaat van start. Al in mei kon men hiervoor kaarten bestellen en dat is in grote mate gebeurd. Nog nooit zijn er zoveel kaarten in de voorverkoop verkocht. Dat belooft wat voor dit nieuwe seizoen. Ondertussen hebben alle Emmenaren en mensen in de omgeving de theater brochure ontvangen of hebben in de krant kunnen lezen – de theaterkrant als bijlage – wat er in het nieuwe seizoen allemaal aangeboden wordt.
Uitmarkt
Om dat van dichtbij te kunnen zien doet het Atlas Theater mee aan de Uitmarkt c.q. Stadsbarbecue op zaterdag 7 september aanstaande, als het Rensenpark (oude dierentuin) omgetoverd wordt in een locatie waar van alles te doen en te zien is. Optredens op verschillende podia, onder andere het Atlas podium, een cultuurmarkt met daar ook de stand van De Vrienden van het Atlas Theater, de gemeentedichters etc. etc. Teveel om op te noemen.
Ook de Vrienden van het Atlas Theater geven daar dus acte de présence. Het bestuur zal in de stand aanwezig zijn en zullen vragen beantwoorden en wellicht ook weer de nodige nieuwe leden inschrijven (we naderen de 1000 leden). Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind en kunnen we, net als vorig jaar weer veel belangstellenden begroeten. Wij hebben er in ieder geval zin in.
En … alles gratis toegankelijk. Vanaf 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur is er van alles te beleven in het Rensenpark. Daar moet je dus gewoon bij zijn!

Vriendenvoorstellingen seizoen 2019/2020
Ook in het nieuwe seizoen zijn er weer een aantal Vriendenvoorstellingen. Voorstellingen die mede mogelijk gemaakt zijn door een bijdrage van de Vrienden. Dat houdt tevens in dat de Vrienden met korting naar die voorstellingen kunnen. Dit seizoen gaat het om de volgende voorstellingen:

* ‘t  Schaep met  5 poten        5 / 6 november    musical      €10,–korting p.p.
* The Analogues                    11 december        muziek       €5,-    korting p.p.
*  Brugklas 9 jaar en ouder     27 februari           fam./jeugd  €10,–korting p.p.
*  Silent Comedy                     8 april                  cabaret       €10,-  korting p.p.
*  De Reisopera                      25 april                 opera         €10,-  korting p.p.

Daarnaast organiseren de Vrienden ook een aantal inleidingen bij bepaalde voorstellingen. Voorafgaand kan men zo’n inleiding bezoeken, waardoor de voorstelling nog meer tot de verbeelding zal spreken. Daarbij gaat het om de volgende inleidingen:

Een heilige avond  15 november  toneel    Nazit met Ursel de Geer
Een goed mens       23 januari     toneel    Inleiding door het gezelschap zelf
Tonio                       13 februari    toneel    Inleiding door het gezelschap zelf
De Parelvissers        6 maart       opera      Inleiding door Huub van ‘t Hek
Doet sneeuw pijn     26 maart      toneel     Inleiding door Annemiek van der Lely
Matthäus Passion     08 april       klassiek  Inleiding door Huub van ‘t Hek
De Reisopera            25 april       opera      Inleiding vanuit Reisopera zelf

Echt iets om in de agenda te zetten. De inleidingen zijn gratis toegankelijk in combinatie met een kaartje voor de voorstelling.

N.B. Heel bijzonder is de opera “Bruid te koop” (Die verkaufte Braut van Smetena) welke door de Reisopera opgevoerd zal worden. Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Atlas Theater. Een kwalitatief hoogstaande productie.

Operacursussen
Dit seizoen gaan we het derde jaar in van onze operacursussen. Ook ditmaal starten we weer met een beginnerscursus. Dit in combinatie met de twee operavoorstellingen die aangeboden worden. Aanmelden daarvoor kan via de theaterkassa.
Daarnaast zijn er voor de gevorderde cursisten, tweede jaars en (nieuw) een derde jaars groep, vervolgcursussen georganiseerd welke in totaal steeds 5 cursusavonden in beslag zullen nemen. Alle deelnemers van de afgelopen jaren zullen daarover bericht krijgen en kunnen zich aanmelden via een mailtje naar info@vriendenatlastheater.nl. Alle cursusavonden worden ook dit jaar weer gegeven door Huub van ’t Hek. Het is dus zaak om de mail in de gaten te houden en snel in te schrijven. En zoals altijd … vol is vol.

Het nieuwe seizoen gaat bijna beginnen. Wij, als bestuur van de Vrienden van het Atlas Theater, zien het nieuwe theaterseizoen met enthousiasme tegemoet. En … ook dit jaar zullen de zalen weer goed (of misschien nog wel beter) gevuld zijn dan afgelopen jaar. En … wie weet … komen we elkaar menigmaal tegen als bezoekers van een van de vele mooie voorstellingen. Hopelijk zien we elkaar in ieder geval op de jaarvergadering van onze vereniging op maandag 4 november aanstaande. Zet die datum maar vast in de agenda.
Een mooi theaterseizoen gewenst!

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND