Uitmarkt


 

 

Opening Theaterseizoen.
Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september vindt in Emmen de opening van het cultureel seizoen plaats onder de naam “Uitmarkt Emmen”. In het Rensenpark (oude dierentuin) zullen veel culturele organisaties zich aan het publiek presenteren en laten zien wat je van hen kunnen verwachten. Ook het Atlas Theater zal daar presenteren wat er komend seizoen op het programma staat. Dat gebeurt op het (grote) Atlas podium.
Daarnaast zijn er veel culturele organisaties die een stand hebben ingericht waar de nodige info is te verkrijgen over door hen aangeboden activiteiten. De Vrienden van het Atlas Theater geven daar natuurlijk ook acte de présence op zaterdag 8 september. Bezoekers kunnen informatie inwinnen over de vereniging of zich aanmelden als nieuw lid. Alle bestuursleden zullen daar die middag aanwezig zijn om vragen te beantwoorden of om mensen te enthousiasmeren om lid te worden. Die middag is er in de grote kerk ook een overzicht van de voorstellingen die daar aangeboden worden in het nieuwe culturele seizoen. Veelal klassieke concerten. Een bezoekje meer dan waard. Wij hopen veel Vrienden te mogen begroeten in onze stand.

Vier het leven
De Vrienden hebben meegewerkt aan het opzetten van een organisatie voor de stichting “Vier het Leven” in Zuidoost Drenthe. Via de Vrienden zijn er een aantal coördinatoren geworven en zijn er veel vrijwilligers bereid gevonden mee te werken aan deze aanpak. Het doel is om mensen die slecht ter been zijn, liever niet ’s avonds alleen over straat gaan, graag in gezelschap willen zijn in de gelegenheid te stellen om naar het theater te gaan.
De stichting heeft samen met het Atlas Theater een aantal voorstellingen uitgekozen waar mensen zoals bedoeld in het bovenstaande naar toe kunnen. Daarbij worden ze van huis tot theater en weer terug begeleid door een vrijwilliger. Mensen kunnen zich daarvoor aanmelden bij de stichting, krijgen dan een overzicht van de voorstellingen en kunnen aangeven naar welke voorstelling(en) ze toe willen. De coördinatoren zorgen voor een match met bezoeker en vrijwilliger en zorgt er dan voor dat men wordt opgehaald en weer netjes wordt thuis gebracht.

 

Dominic Seldis
Zaterdag 11 mei spelen Dominic Seldis (ja, dat jurylid van het programma Maestro) en James Pearson het programma “Stand Up Bass”. Zij brengen dan een heerlijke avond vol muziek en humor. Het is een avond die mogelijk gemaakt wordt door de Vrienden van het Atlas Theater. Dat betekent dat de Vrienden daar gratis naar toe kunnen.
Dat wil zeggen dat er maximaal 300 Vrienden een gratis toegangskaartje kunnen krijgen. De eerste 100 zijn al gereserveerd, dus als je erbij wilt zijn, zorg dan dat je alvast een kaartje bestelt voor die voorstelling via info@vriendenatlastheater.nl OF via de theaterkassa. Seldis combineert die avond prachtige muziek met humoristische verhalen. Een avond die je niet mag missen.

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND