Dominic Seldis, privacy en fijne vakantie


Vriendenvoorstelling Dominic Seldis 11 mei 2019
Op zaterdag 11 mei volgend jaar zal Dominic Seldis te zien zijn in het Atlas Theater. Hij treedt dan speciaal op voor de Vrienden, samen met pianist James Pearson met: ‘Stand Up Bass’. Dominic is een begenadigd verteller met veel Britse humor. Wie kent hem niet als het gemoedelijke jurylid van het succesvolle televisieprogramma Maestro. Het wordt een leuke, ontspannende avond vol met klassieke en minder klassieke muziek. Zijn voorstellingen in de rest van Nederland zijn doorgaans stijf uitverkocht, dus we rekenen ook hier in Emmen op een uitverkochte zaal. Wil je daar als Vriend bij zijn, en wie wil dat nou niet, dan kun je je aanmelden via ons secretariaat: info@vriendenatlastheater.nl OF rechtstreeks een kaartje bestellen via de kassa van het theater. De kaarten zijn gratis voor de Vrienden. Wel je pasje meenemen bij het concert natuurlijk. MAAR … er is een limiet van 300 gratis kaarten. Dus wie het eerst komt … en de eerste kaarten zijn al besteld, zo vertelt ons secretariaat. Met andere woorden, wil je erbij zijn bestel dan zo spoedig mogelijk kaarten. Voor meer info, zie: pagina 88 van de theaterbrochure. Nog geen Vriend? Een mooie gelegenheid om dat te worden. Voor meer info, zie: https://www.vriendenatlastheater.nl/

 

Dominic Seldis
Meestercontrabassist Dominic Seldis en zijn muzikale partner James Pearson brengen u een heerlijke avond vol muziek en humor. Dominic Seldis is vooral bekend als jurylid in ‘Maestro’ en presentator van diverse tv-programma’s. Zijn aanvoerdersrol bij het Koninklijk Concertgebouworkest combineert hij met virtuoze soloconcerten over de hele wereld. In ‘Stand Up Bass’ valt veel te lachen en te genieten. Seldis combineert prachtige muziek met humoristische verhalen over zijn instrument. In een klassieke omgeving, maar ook met uitstapjes naar bijvoorbeeld jazz en tango. Pearson schittert in meeslepende improvisaties.
“Muzikaal entertainment van hoog niveau. Seldis is charmant en [..] als musicus zeer serieus.” (Het Parool). “Vingers renden over de snaren van boven naar beneden en terug. [..] Op en top acrobatiek” (Trouw). “Een geweldig duo dat met onverholen plezier prachtige muziek dichter bij de mensen brengt” (Haarlems Dagblad).

Dominic Seldis is de 1e solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest sinds 2008. Daarnaast is hij een veelgevraagd solist (onder meer bij het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest) en een geliefd kamermusicus. Het brede publiek kent hem vooral ook als tv-persoonlijkheid. Seldis is gastdocent aan de Royal Academy of Music en het Trinity College of Music in Londen en aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij gaf masterclasses in onder meer New York, Helsinki, Beijing, Düsseldorf en Zürich. Terwijl hij vooral een ‘klassiek musicus’ is, heeft Seldis ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij speelde in vele film- en tv-soundtracks (Harry Potter, James Bond, The English Patient, Dr. Who.) en trad op met verschillende popmusici (Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel, Giovanca). Hij wordt gevraagd als arrangeur en muziekregisseur en heeft zijn eigen pop-orkest ‘The Love Philharmonic’, voornamelijk bestaand uit leden van het KCO.

Speciale voorstelling “Mijn Land”
Woensdag 14 juni is het zover. Dan wordt de speciale voorstelling “Mijn Land” door leerlingen van AZC De Hesselanden opgevoerd in het Atlas Theater. Een productie mede mogelijk gemaakt door de Vrienden in samenwerking met de Kunstbeweging en basisschool de Brink, locatie Hesselanden. Een mooi project zo is gebleken. Leerlingen van het AZC proberen op theatrale wijze te ervaren wat “Mijn Land” is. Want … wat is hun land eigenlijk? Het land waar ze vandaan zijn gekomen als vluchteling? Het land waar ze geboren zijn? Het land waar ze nu leven? Of … het land waar ze weer naartoe worden uitgewezen? Een hele ervaring voor deze kinderen (en hun ouders en begeleiders) om op het grote podium te mogen optreden.
Vooraf en in de pauze zullen ouders van de AZC leerlingen verschillende standjes bemensen alwaar zij de bezoekers op allerlei hapjes zullen trakteren. Een ware happening. EN … deze voorstelling is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanvang is 19.30 uur, maar kom op tijd om ook van de heerlijke hapjes te kunnen genieten. Kaartjes kunnen besteld worden aan de kassa van het theater. Doen dus!

Een kijkje over de grens, achter de slagboom, in het hart
MIJN LAND is een even indringend als schitterend drieluik over het leven van kinderen van locatie Hesselanden. Zij presenteren zelf middels toneel, dans, verhalen en mime hun leven als kind van uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland. De schoonheid van de thuiscultuur, het azc als dorp, het thuis raken en thuis voelen, daar waar je niet mag blijven. Kortom, de kinderen geven zichzelf een gezicht naar buiten. U kunt GRATIS komen kijken. Bestel uw kaartjes bij de kassa van het Atlas Theater.
MIJN LAND | TONEEL | DO 14 JUNI | 19.30 UUR

——————————————————

Atlas Musical Award
Op woensdag 27 juni stond de Atlas Musical Award voor leerlingen van het basisonderwijs in de gemeente Emmen op het programma. Helaas heeft het bestuur van de Vrienden deze voorstelling moeten afgelasten. Alhoewel alle basisscholen in de gemeente meermalen benaderd zijn om deel te nemen aan deze Award, hebben zich slechts vier scholen aangemeld. Te weinig om daar zo’n grote productie voor op te tuigen. Jammer, maar we gaan het volgend jaar nogmaals proberen. Dan in samenwerking met Chris en Christie een organisatie die samen met het Atlas Theater een project heeft gemaakt om leerlingen in contact te brengen met het theater. Een educatief project. Koppeling met de Musical Award is dan een logische stap.

Privacy
25 mei was de datum. Alle instellingen, bedrijven, clubs, stichtingen en verenigingen moesten vanaf die datum voldoen aan de nieuwe privacy regels. Ook de Vrienden hebben zich daar over gebogen. Er werd/wordt hard gewerkt aan een privacy reglement (concept is al klaar). Er is nog overleg om te zien hoe ons privacy reglement aansluit bij de privacy regels van Wildlands (waar het theater onder valt).
We hoeven gelukkig niet al te veel uit de kast te halen om aan de wet– en regelgeving te voldoen. Op de jaarlijks ledenvergadering (november) zullen we uitgebreid ingaan op deze materie.
Het eerste dat wij aan u vragen is of u de nieuwsbrief nog wilt ontvangen? Doet u niets dan blijft het nieuws maandelijks bij u binnenkomen. Wilt u hem niet langer ontvangen. Dan kunt u zich afmelden onder aan de nieuwsbrief.
Onze data worden ook gebruikt door de kassadienst van het Atlas Theater (reserveren van kaartjes onder andere). Mocht u er bezwaar tegen hebben dat uw gegevens ook door de kassadienst van het theater worden gebruikt, dan kunt u dat aangeven via een mail naar info@vriendenatlastheater.nl.

Operacursus een evaluatie
Dit seizoen is er door de Vrienden een operacursus georganiseerd. Huub van ’t Hek was onze leermeester. Het bleek een schot in de roos. Twee groepen van ongeveer 25 mensen hadden zich aangemeld en hebben de cursus “met goed gevolg” doorlopen. En zoals een vereniging betaamt werd er een evaluatie op los gelaten. Over het algemeen waren de reacties uitermate positief. Zowel op de inhoud, als op de presentatie, als op de organisatie en de catering. De loftrompet werd gestoken. Dat betekent dat het bestuur van de Vrienden heeft besloten komend seizoen wederom een operacursus te gaan organiseren. Voor degenen die voor een eerste keer zo’n cursus willen meemaken, maar ook voor degenen die nog meer over opera te weten willen komen. Een vervolgcursus. Houd daarom de nieuwsbrief van de Vrienden in de gaten en meld je op tijd aan.

Het nieuwe seizoen zijn er twee opera’s geprogrammeerd. Op 31 januari wordt de opera Aïda opgevoerd en op 12 maart de Barbier van Sevilla. Mooi dat dit soort voorstellingen nu ook in Emmen blijken aan te slaan. Voorafgaand aan beide voorstellingen zal Huub van ’t Hek ook weer een inleiding geven, waardoor de voorstellingen nog meer tot de verbeelding gaan spreken.

Fijne vakantie!

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. De presentatie van het nieuwe programma door Machteld van der Werf was een succes, de aansluitende kaartverkoop verliep uitstekend (tot op heden zijn er duidelijk meer kaarten verkocht dan vorig seizoen) en de brochures zijn bij iedereen op de mat beland. We kunnen terugkijken op een mooi theaterseizoen met een groeiend bezoekersaantal, veel uitverkochte voorstellingen en niet minder belangrijk een groeiende, enthousiaste vereniging Vrienden van het Atlas Theater. We zitten al ruim boven de 900 leden. Reden om al verlangend uit te zien naar seizoen 2018/2019. Op naar een fijne vakantie en tot september tijdens de seizoensopening.

 

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND