Vriendenvoorstellingen, Van Bach tot Beatles, voorverkoop, jubileum, preview, operacursus, lespakket en Grote Kerk


De voorstellingen van het Atlas theater zijn geannuleerd in verband met het Corona virus.
Houd de website van het Atlas theater in de gaten: www.atlastheater.nl.

Op het moment dat dit geschreven wordt gaat Nederland langzaam maar zeker van het slot. Er mag steeds meer en zo langzamerhand zijn alle volwassenen ingeënt. Dat betekent ook dat de theaters weer open mogen (zij het – op dit moment tot 1 juli – met maar 30 bezoekers) en dat er weer plannen gemaakt worden voor het nieuwe theaterseizoen.
Wat de Vrienden betreft is de vereniging gelukkig stabiel gebleven. We kunnen rustig zeggen dat er sprake is van een trouwe Vriendenschare. Er waren slechts een paar opzeggingen. Dat geeft moed voor het nieuwe seizoen. Het overleg met Machteld van der Werf is weer opgestart en het bestuur van de Vrienden heeft voor het eerst weer vergaderd. We hebben er zin in en de plannen voor het nieuwe seizoen liegen er niet om. Vol elan gaan we er straks een mooi seizoen van maken. Daarbij zullen wij op alle mogelijke manieren het theater steunen en terzijde staan. Zowel in cultureel- alsmede ook in financieel opzicht.

Vriendenvoorstellingen
Voor komend seizoen is er sprake van maar liefst 8 Vriendenvoorstellingen. Hieronder een overzicht, de korting p.p. staat er voor:

  1. €10,00 – The Sound of Music 
  2. €5,00 – Wim Kieft
  3. €5,00 – Best of Simon and Garfunkel 
  4. €10,00 – Daar moet je heen van Rosa da Silva 
  5. €5,00 – Hans Dorrestijn – ‘t Houdt een keer op 
  6. €10,00 – Het oog van de storm met o.a. Anne-Wil Blankers 
  7. €10,00 – Another kind of Blue – dansvoorstelling
  8. €10,00 – Festen –  bijzondere toneelvoorstelling

Daarnaast wordt in januari voor de Vrienden een gratis voorstelling met regionaal talent “Van Bach tot Beatles” geprogrammeerd. Deze voorstelling staat in het teken van het vijf jarig jubileum.  Een eerdere programmering kon door de eerste Lock down niet doorgaan. Kortom, het nieuwe seizoen biedt een mooi programma met voor een ieder wat wils.

Start verkoop nieuw seizoen: Save the date
Het is bijna zover: het nieuwe theaterseizoen! Een moment waar we met z’n allen zo naar hebben uitgekeken. Dit jaar nog specialer dan andere jaren, want aankomend seizoen bestaat het ATLAS Theater vijf jaar. Het programma is rond en dat betekent dat we binnenkort kunnen starten met de kaartverkoop.

Ben je Vriend van het ATLAS Theater? Dan ontvang je de digitale theaterkrant in het weekend van 19 juni in je mailbox. Je kunt het gehele weekend alvast rustig de programmering doornemen en vanaf maandag 21 juni als eerste je kaarten reserveren.
Zet daarom alvast een uitroepteken bij 21 juni in je agenda want het belooft een fantastisch seizoen te worden. Zorg dat je er bij bent.

Op dinsdag 22 juni start om 12.00 uur de kaartverkoop voor alle niet-Vrienden. In dezelfde week wordt de ATLAS Theaterkrant huis-aan-huis verspreid in de Gemeente Emmen. Daarnaast is de krant ook verkrijgbaar bij de Theaterkassa.

ATLAS Theater 5 jaar
Van 15 t/m17 oktober staat het ATLAS Theater in het teken van het vijf jarig jubileum. Die dagen zal er een speciaal programma opgevoerd worden. Wat daar gaat gebeuren en wie er gaan optreden zal op latere datum bekend gemaakt worden. Op dit moment zijn de voorbereidingen in ieder geval al in volle gang.
Opening cultureel seizoen
Na de zomervakantie gaat het nieuwe culturele seizoen in vliegende vaart van start. Op 11 september zal het culturele seizoen in Emmen geopend worden en zal het theater in het teken staan van een aantal zogenaamde Previews. Iedereen die dat wil kan dan alvast kennis maken met datgene dat het theater te bieden heeft.  Noteer die datum alvast in de agenda. Wat de preview inhoudt zal pas vlak voor die tijd bekend gemaakt worden.

Operacursus
Deze maand is er overleg met Huub van ’t Hek om te zien hoe en wanneer de operacursussen weer opgestart kunnen worden. Het is in ieder geval de bedoeling om komend seizoen weer alle liefhebbers de gelegenheid te geven deze, hooggewaardeerde cursus bij te wonen. Daarnaast zijn er komend seizoen twee opera’s geprogrammeerd die ongetwijfeld opgenomen zullen worden in de cursus, te weten Rigoletto door het gezelschap van Charkov City en Bruid te koop van de Nederlandse reisopera. Houd het in de gaten. Deze maand zal daar meer over bekend worden.
 
Digitaal lespakket populair onder basisscholen!
 Op moment van schrijven hebben maar liefst 27 basisscholen het gratis digitale lespakket (https://youtu.be/5P0Ro5EE-ZE) aangevraagd. In een eerdere Vriendennieuwsbrief is reeds stil gestaan bij de realisatie van dit digitale lespakket. Het ATLAS Theater vindt het belangrijk om kinderen kennis te laten maken met de vele facetten van het theater. Met cultuureducatie kun je kinderen onder andere laten ontdekken en verwonderen, maar je kunt ze ook inspireren en enthousiasmeren. Met dit lespakket wordt zowel het theater als de beleving naar de scholen toegebracht.
 
Aan de hand van zeven filmpjes worden de leerlingen meegenomen in de wondere wereld die schuilgaat achter de theaterdeuren. Ze leren onder andere over de werkzaamheden van de theatertechnicus, de programmeur en de marketingmedewerker. En gaan aan de slag met de opdrachten die bij de verschillende functies horen. Deze worden uiteraard door de professionals beoordeeld en teruggekoppeld aan de scholen.
 We staan te popelen om de eerste resultaten te ontvangen. Spannend!

Concerten in de Grote Kerk
De komende maand worden er twee concerten in de Grote Kerk Emmen georganiseerd door de Stichting “Grote Kerk cultureel”. Mooi om naar uit te zien!
 
Het eerste is een Jazzconcert met 4 Nederlandse jazzmusici op 18 juni 20.00 uur, waaronder de internationaal befaamde en prijswinnende saxofoniste Tineke Postma. Meer weten kijk dan op website met uitgebreide tekst: https://www.grotekerkcultureel.nl

Kamerorkest van het noorden
Op 26 juni wordt er een speciaal concert georganiseerd in de Grote Kerk. Dan wordt de eerste symfonie van Mahler uitgevoerd door Het Kamerorkest van het Noorden in een arrangement voor 15 musici.

Related Posts

WORD VRIEND