Wubbo’s last words: Save the Earth


 

Weg met plastic, leve de biopolymeren!
Op 8 december is er een voorstelling in het Atlas theater: Wubbo’s Last words. Een theaterspektakel met Jörgen Raymann in een show vol humor en een 11 mans liveband. Een show die alle generaties aanspreekt met onder andere indrukwekkende beelden van de Space Shuttle lancering en muzikale spektakelstukken.

Voorafgaand is een GRATIS lezing van het Kenniscafé Emmen in samenwerking met De Vrienden van het Atlas Theater in de grote vergaderzaal van het Atlas theater van 19.00 tot 19.45 uur.

Weg met plastic, leve de biopolymeren!
Elk jaar smijten we miljoenen tonnen plastic afval in zee. Omdat dit niet verteert, neemt deze hoeveelheid schrikbarend toe. Zonlicht en waterbeweging versnipperen het plastic. Deze “plastic soep” kost miljoenen vissen, vogels, zeehonden en dolfijnen jaarlijks het leven.

Vrijwel al onze ‘groene producten’ in de supermarkt worden verpakt in plastic. En kijk thuis eens om je heen: veel van wat je ziet is plastic ofwel kunststof. Voor een duurzame aarde moeten we deze kunststof niet van aardolie maken, maar van biologische materialen. Deze zogenoemde biopolymeren kunnen in de natuur wel eenvoudig worden afgebroken. Bovendien is er minder energie nodig om ze te maken.

Verder moeten we afval niet zien als ‘iets wat je weggooit”, maar als iets dat je opnieuw gebruikt: afval als grondstof. We raken dan meteen wat van onze aardolieverslaving af.

Het lectoraat Duurzame Kunststoffen van NHL Stenden Hogeschool in Emmen, onder leiding van de lectoren Dr. Rudy Folkertsma en Dr. Jan Jager, houdt zich met dit soort onderwerpen bezig. Ze doet bijvoorbeeld onderzoek naar biologisch afbreekbare plastics en plastics die worden gemaakt uit onder andere zetmeel (biopolymeren). Ook recycling is een belangrijk onderzoeksgebied. Beide lectoren delen graag hun kennis op 8 december. Jörgen Raymann zal met hen in gesprek gaan.

Wilt u als Vriend bij de lezing zijn? Stuur dan even een mail met “ja ik kom met .. personen” naar
info@kenniscafe-emmen.nl       Er zijn 125 plaatsen beschikbaar.

U ontvangt geen ticket, geen bericht is goed bericht en dan bent u van harte welkom voor de lezing die om 19.00 uur begint bij het Atlas theater in Emmen!

Wilt u na de lezing óók de voorstelling Wubbo’s Last words bezoeken, OF alleen de voorstelling bezoeken, dan betaalt u als Vriend slechts 15 euro per persoon. Een mooie reden om Vriend te worden.

 


De volgende avond van het Kenniscafé Emmen is op woensdag 16 januari, locatie: NHL Stenden Hogeschool Emmen en gaat over Quantuminternet, oftewel ‘Spooky action at a distance!’


 

Related Posts

Laat een reactie achter

WORD VRIEND