Voorverkoop Vrienden en operacursussen


Nog even dan staan de vakanties voor de deur. Veel mensen trekken er op uit. Ze gaan naar camping, hotel, etc. In binnen- of buitenland, overal zijn wij Nederlanders te vinden. En….in die vakantietijd liggen alle activiteiten rondom het theater stil.
Stilte voor de storm zullen we maar zeggen.
Op naar het nieuwe seizoen 2021/2022. Iedereen heeft kennis kunnen nemen van het  programma dat het ATLAS theater te bieden heeft. De theaterkrant werd huis aan huis verspreid. Veel mensen hebben ondertussen ook al kaartjes gekocht voor het nieuwe seizoen. Daarbij gaan we er van uit dat vanaf september weer normaal theaterbezoek kan plaatsvinden.

Op 11 september kunnen de Vrienden een preview bezoeken van datgene wat het theater te bieden heeft komend seizoen. Altijd weer een leuke happening. In de gaten houden dus.
 
Onlangs konden de Vrienden ook weer – met voorrang – kaarten kopen voor het nieuwe seizoen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Er zijn op dat moment door de Vrienden 1.454 kaarten gekocht.
Er is zowaar een top10 van de meest verkochte voorstellingen vastgesteld:

– Daniël Lohues (2 data)
– Richard Groenendijk
– Nick en Simon
– NNO Nieuwjaarsconcert
– Bouke
– The Analogues – Let it be
– Stef Bos
– Het oog van de Storm – met Anne-Will Blankers
– Tineke Schouten

De afgelopen maand is ook bekend geworden dat er komend seizoen weer veel aandacht zal zijn voor opera. Huub van ’t Hek – wie kent hem niet ondertussen – zal voor de liefhebbers een drietal thematische cursussen geven, te weten:

 1. “Verdi, zijn leven en werk.” Deze cursus mondt uit in de opera Rigoletto die op 22 januari wordt opgevoerd.
 2. “Het Nationalisme in de opera.” Dit thema is gekoppeld aan de opera “Bruid te koop” van de nationale reisopera op 30 april.
 3. Twee avonden over de letters “J C” in de klassieke muziek. Jezus Christus en Julius Ceasar. Dit thema eindigt in de Matthäus Passion die op 13 april opgevoerd wordt.

Een hectisch theaterjaar sluiten we nu af. Veel voorstellingen konden helaas niet doorgaan of werden verschoven, maar……. vol vertrouwen kijken we uit naar het nieuwe seizoen. Een mooi theaterseizoen waarin we hopelijk bespaard blijven van vervelende, ingrijpende maatregelen. Fijne vakantie!

Vriendenvoorstellingen, Van Bach tot Beatles, voorverkoop, jubileum, preview, operacursus, lespakket en Grote Kerk


De voorstellingen van het Atlas theater zijn geannuleerd in verband met het Corona virus.
Houd de website van het Atlas theater in de gaten: www.atlastheater.nl.

Op het moment dat dit geschreven wordt gaat Nederland langzaam maar zeker van het slot. Er mag steeds meer en zo langzamerhand zijn alle volwassenen ingeënt. Dat betekent ook dat de theaters weer open mogen (zij het – op dit moment tot 1 juli – met maar 30 bezoekers) en dat er weer plannen gemaakt worden voor het nieuwe theaterseizoen.
Wat de Vrienden betreft is de vereniging gelukkig stabiel gebleven. We kunnen rustig zeggen dat er sprake is van een trouwe Vriendenschare. Er waren slechts een paar opzeggingen. Dat geeft moed voor het nieuwe seizoen. Het overleg met Machteld van der Werf is weer opgestart en het bestuur van de Vrienden heeft voor het eerst weer vergaderd. We hebben er zin in en de plannen voor het nieuwe seizoen liegen er niet om. Vol elan gaan we er straks een mooi seizoen van maken. Daarbij zullen wij op alle mogelijke manieren het theater steunen en terzijde staan. Zowel in cultureel- alsmede ook in financieel opzicht.

Vriendenvoorstellingen
Voor komend seizoen is er sprake van maar liefst 8 Vriendenvoorstellingen. Hieronder een overzicht, de korting p.p. staat er voor:

 1. €10,00 – The Sound of Music 
 2. €5,00 – Wim Kieft
 3. €5,00 – Best of Simon and Garfunkel 
 4. €10,00 – Daar moet je heen van Rosa da Silva 
 5. €5,00 – Hans Dorrestijn – ‘t Houdt een keer op 
 6. €10,00 – Het oog van de storm met o.a. Anne-Wil Blankers 
 7. €10,00 – Another kind of Blue – dansvoorstelling
 8. €10,00 – Festen –  bijzondere toneelvoorstelling

Daarnaast wordt in januari voor de Vrienden een gratis voorstelling met regionaal talent “Van Bach tot Beatles” geprogrammeerd. Deze voorstelling staat in het teken van het vijf jarig jubileum.  Een eerdere programmering kon door de eerste Lock down niet doorgaan. Kortom, het nieuwe seizoen biedt een mooi programma met voor een ieder wat wils.

Start verkoop nieuw seizoen: Save the date
Het is bijna zover: het nieuwe theaterseizoen! Een moment waar we met z’n allen zo naar hebben uitgekeken. Dit jaar nog specialer dan andere jaren, want aankomend seizoen bestaat het ATLAS Theater vijf jaar. Het programma is rond en dat betekent dat we binnenkort kunnen starten met de kaartverkoop.

Ben je Vriend van het ATLAS Theater? Dan ontvang je de digitale theaterkrant in het weekend van 19 juni in je mailbox. Je kunt het gehele weekend alvast rustig de programmering doornemen en vanaf maandag 21 juni als eerste je kaarten reserveren.
Zet daarom alvast een uitroepteken bij 21 juni in je agenda want het belooft een fantastisch seizoen te worden. Zorg dat je er bij bent.

Op dinsdag 22 juni start om 12.00 uur de kaartverkoop voor alle niet-Vrienden. In dezelfde week wordt de ATLAS Theaterkrant huis-aan-huis verspreid in de Gemeente Emmen. Daarnaast is de krant ook verkrijgbaar bij de Theaterkassa.

ATLAS Theater 5 jaar
Van 15 t/m17 oktober staat het ATLAS Theater in het teken van het vijf jarig jubileum. Die dagen zal er een speciaal programma opgevoerd worden. Wat daar gaat gebeuren en wie er gaan optreden zal op latere datum bekend gemaakt worden. Op dit moment zijn de voorbereidingen in ieder geval al in volle gang.
Opening cultureel seizoen
Na de zomervakantie gaat het nieuwe culturele seizoen in vliegende vaart van start. Op 11 september zal het culturele seizoen in Emmen geopend worden en zal het theater in het teken staan van een aantal zogenaamde Previews. Iedereen die dat wil kan dan alvast kennis maken met datgene dat het theater te bieden heeft.  Noteer die datum alvast in de agenda. Wat de preview inhoudt zal pas vlak voor die tijd bekend gemaakt worden.

Operacursus
Deze maand is er overleg met Huub van ’t Hek om te zien hoe en wanneer de operacursussen weer opgestart kunnen worden. Het is in ieder geval de bedoeling om komend seizoen weer alle liefhebbers de gelegenheid te geven deze, hooggewaardeerde cursus bij te wonen. Daarnaast zijn er komend seizoen twee opera’s geprogrammeerd die ongetwijfeld opgenomen zullen worden in de cursus, te weten Rigoletto door het gezelschap van Charkov City en Bruid te koop van de Nederlandse reisopera. Houd het in de gaten. Deze maand zal daar meer over bekend worden.
 
Digitaal lespakket populair onder basisscholen!
 Op moment van schrijven hebben maar liefst 27 basisscholen het gratis digitale lespakket (https://youtu.be/5P0Ro5EE-ZE) aangevraagd. In een eerdere Vriendennieuwsbrief is reeds stil gestaan bij de realisatie van dit digitale lespakket. Het ATLAS Theater vindt het belangrijk om kinderen kennis te laten maken met de vele facetten van het theater. Met cultuureducatie kun je kinderen onder andere laten ontdekken en verwonderen, maar je kunt ze ook inspireren en enthousiasmeren. Met dit lespakket wordt zowel het theater als de beleving naar de scholen toegebracht.
 
Aan de hand van zeven filmpjes worden de leerlingen meegenomen in de wondere wereld die schuilgaat achter de theaterdeuren. Ze leren onder andere over de werkzaamheden van de theatertechnicus, de programmeur en de marketingmedewerker. En gaan aan de slag met de opdrachten die bij de verschillende functies horen. Deze worden uiteraard door de professionals beoordeeld en teruggekoppeld aan de scholen.
 We staan te popelen om de eerste resultaten te ontvangen. Spannend!

Concerten in de Grote Kerk
De komende maand worden er twee concerten in de Grote Kerk Emmen georganiseerd door de Stichting “Grote Kerk cultureel”. Mooi om naar uit te zien!
 
Het eerste is een Jazzconcert met 4 Nederlandse jazzmusici op 18 juni 20.00 uur, waaronder de internationaal befaamde en prijswinnende saxofoniste Tineke Postma. Meer weten kijk dan op website met uitgebreide tekst: https://www.grotekerkcultureel.nl

Kamerorkest van het noorden
Op 26 juni wordt er een speciaal concert georganiseerd in de Grote Kerk. Dan wordt de eerste symfonie van Mahler uitgevoerd door Het Kamerorkest van het Noorden in een arrangement voor 15 musici.

Mooier dan ooit, Titanic en Sound of music


De voorstellingen van het Atlas theater zijn geannuleerd in verband met het Corona virus.
Houd de website van het Atlas theater in de gaten: www.atlastheater.nl.

ATLAS. Mooier dan ooit!
 Samen met theaters en culturele organisaties door heel Nederland doet het ATLAS Theater mee aan de campagne ‘Mooier dan ooit’! Met zijn allen wordt er afgeteld naar het moment waarop de theaters weer open mogen. Want die rode loper, het geroezemoes voor de voorstelling, het licht, het daverende applaus: het was altijd al mooi. Als het Atlas theater jullie straks weer mag ontvangen, worden al die magische momenten ongetwijfeld mooier dan ooit.

Het startsein van het unieke project ‘Mooier dan ooit’ werd gegeven door Albert Verlinde. Met dit project wil men met (theater)makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek op een bijzondere manier laten aftellen naar het moment dat alle theaters, poppodia, festivals, opleidingen, etc. weer open mogen. Op de gezamenlijke website mooier-dan-ooit.nl kun je er van alles over lezen en kun je zelfs allerlei theaterprijzen winnen. Hiermee wordt zelfs de voorpret van een volgende theateravond mooier dan ooit! 

Leuk nieuws!
Naast de klassieker The Sound of Music kunnen we verklappen dat jullie het volgend seizoen van nog een klassieker kunnen gaan genieten. Machteld v/d Werf heeft namelijk de musical TITANIC geprogrammeerd!  De kaartverkoop voor deze voorstelling is inmiddels begonnen.

Sound of Music
Twee maand geleden is de verkoop gestart van de eerste voorstelling(en) in september. De grote Musical “Sound of Music” zal dan van 15 tot en met 19 september in het Atlas Theater te zien zijn. Een mooie opening van een hopelijk goed en nieuw theaterseizoen.
 
Na de start van de verkoop is besloten om hier ook een Vriendenvoorstelling van te maken. Dat betekent dat je als Vriend maar liefst € 10,00 korting ontvangt. Mocht je al kaarten hebben dan neemt een medewerker van de Theaterkassa contact met je op om de korting alsnog te verrekenen.
 
Informatie over de manier om (Vrienden) kaarten te bestellen is te lezen op de voorstellingpagina van de website.

Achter de schermen en Sound of music


Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen zijn de voorstellingen van het Atlas theater geannuleerd in verband met het Corona virus.
Houd de website van het Atlas theater in de gaten: www.atlastheater.nl.

Het is alweer maart. Ondanks de  Corona stilte vliegt de tijd als vanouds.
We vullen onze dagen met wandelen, puzzelen, Netflixen, NPO plussen en hopen dat de lockdown binnen niet al te lange tijd zal worden opgeheven. Volgens alle zeer “deskundigen” aan de talkshow tafels moet er zo langzamerhand toch wel iets gebeuren omdat anders ons “geestelijk welzijn” in de knel komt. Blijft alleen maar over wat dan? En … wachten op de vaccinatie.
Een bezoek aan theater is iets dat we ons zo langzamerhand alleen nog kunnen herinneren van “vroeger”. Was dat niet zo’n gebouw waar artiesten optraden en waar je als toeschouwer naartoe kon gaan om te kijken?
Hoe zit het eigenlijk met ons theater?
Natuurlijk de deuren zijn dicht, maar achter de schermen wordt hard gewerkt. Zo is men druk bezig een programmering te maken voor het seizoen 21/22. Ervan uitgaande tenminste dat we vanaf dat moment weer in meer of mindere mate voorstellingen kunnen bezoeken. De technische dienst is druk bezig een digitaal lesprogramma te maken waarmee ze basisschoolleerlingen kunnen laten zien hoe het werkt met de techniek bij verschillende voorstellingen. Met recht een kijkje achter de schermen. Ook wordt er druk gewerkt aan het maken van zogenaamde livestreams voor verschillende artiesten en organisaties.

Albert Witter
Op 11 februari jongstleden is de oud voorzitter van de Vrienden van de Muzeval, (de voorloper van de Vrienden van het Atlas theater), Albert Witter na een lang ziekbed overleden. Albert zou in oktober 85 jaar zijn geworden. Hij was gedurende een periode van 16 jaar voorzitter van de Vrienden van de Muzeval en een grote animator van het culturele leven in  Emmen. We wensen zijn vrouw Janny en de (klein) kinderen heel veel sterkte toe bij de verwerking van dit verlies.

Bestuur van de Vrienden van het Atlas Theater.

Sound of Music
Afgelopen week is de verkoop gestart van de eerste voorstelling(en) in september. De grote Musical “Sound of Music” zal dan van 15 tot en met 19 september in het Atlas Theater te zien zijn. Een mooie opening van een hopelijk goed en nieuw theaterseizoen.
 
Na de start van de verkoop is  besloten om hier ook een Vriendenvoorstelling van te maken. Dat betekent  dat je als Vriend maar liefst € 10,00 korting ontvangt. Mocht je al kaarten hebben dan neemt een medewerker van de Theaterkassa contact met je op om de korting alsnog te verrekenen.
 
Informatie over de manier om (Vrienden) kaarten te bestellen is te lezen op de voorstellingpagina van de website.

Voorstellingen geannuleerd


Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen zijn de voorstellingen van het Atlas theater geannuleerd in verband met het Corona virus.
Houd de website van het Atlas theater in de gaten: www.atlastheater.nl.

Algemene ledenvergadering en man man man de podcast


Wanneer de Vrienden deze nieuwsbrief ontvangen is het alweer december. De feestdagen staan voor de deur en we vragen ons allemaal af hoe we daar invulling aan gaan geven.  Bij elkaar op bezoek gaan, de kinderen en kleinkinderen ontvangen, is er allemaal niet bij. Het worden daarom vast heel bijzonder dagen. En dan ook nog een jaarwisseling zonder al te veel festiviteiten. Laten we hopen dat dit een eenmalige situatie is en dat we met ingang van het nieuwe jaar weer over kunnen gaan tot normaal. Dat geldt natuurlijk ook voor het theater. Lange tijd was er niets te doen in de beide zalen.  Optredens voor maximaal 30 personen was geen haalbare kaart. Dus bleef het theater dicht. Het nieuwe jaar brengt echter licht in de duisternis. Het vaccin zit er aan te komen en vanaf januari zal langzaam maar zeker het leven weer zijn normale gang kunnen gaan, alhoewel het Coronavirus er wel zal blijven. Vanaf januari zullen er ook weer activiteiten plaatsvinden in het theater. Houd dat dus in de gaten. Hoe, wie en wanneer …? Als je daarvan op de hoogte wilt blijven kun je je inschrijven (als je dat nog niet gedaan hebt, tenminste) voor de Atlas nieuwsbrief. Klik hier om u in te schrijven.
Rest mij een ieder toch fijne feestdagen te wensen, een goede jaarwisseling en vooral een positief, gezond en zeker ook gelukkig Nieuwjaar. Dat we elkaar maar gauw weer mogen ontmoeten in ons theater.
 
Algemene ledenvergadering
Voor de eerste keer (en hopelijk voor de laatste keer) hebben wij noodgedwongen de Algemene Ledenvergadering digitaal moeten houden. Dat wil zeggen de Vrienden hebben alle stukken digitaal toegestuurd gekregen en konden daarop schriftelijk reageren. Uit  reacties van de Vrienden blijkt dat men zich prima heeft kunnen vinden in deze aanpak. De verslaglegging van het afgelopen jaar is positief ontvangen. Ook het financieel verslag gaf geen reden tot vragen. Het bestuur is derhalve decharge verleend en zal zich ook komend jaar weer inzetten om het theater flink te ondersteunen.
Wat het bestuur betreft … Johan van der Kooi was aftredend en stelde zich herkiesbaar. Daarop is alleen maar positief gereageerd en dus is hij weer voor een nieuwe periode van drie jaar benoemd als bestuurslid van de Vrienden. Daarmee willen we hem natuurlijk van harte feliciteren.

Uit de Atlas nieuwsbrief
Lieve Vrienden van het ATLAS Theater,
Wat heerlijk om te mogen vertellen dat we weer gaan beginnen!
In januari starten we met ATLAS Exclusief! In een intieme setting kun je genieten van prachtige voorstellingen die gegarandeerd doorgaan. We beginnen met iets unieks: Man man man, de podcast – Livestream.

Wat ga je zien? Via een live-stream kunnen exclusief 30 bezoekers (we hopen na de volgende persconferentie op meer) bij ons in ATLAS aanwezig zijn en genieten van de podcast-Livestream van Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren. De mannen vervolgen zoals altijd hun eindeloze zoektocht naar mannelijkheid door te doen waar ze goed in zijn: een podcast maken. Het belooft een interactieve stream vol bijzondere momenten en intieme verhalen in een ander jasje!
En in het Noorden alleen bij ons in ATLAS bij te wonen!

Dus! Bel je beste vriend of vriendin of enthousiasmeer je partner en geniet via een groot scherm van je favoriete podcast! Uiteraard helemaal veilig volgens de geldende maatregelen. 

De verkoop is 4 december gestart om 10.00 uur!

Klik hier voor tickets en meer informatie.

Graag tot zondag 10 januari, 20.00 uur!

Algemene ledenvergadering Vrienden Atlas theater


November 2020
Elk jaar in de maand november legt het bestuur van de Vrienden verantwoording af over haar daden tijdens de Algemene Ledenvergadering. Ook dit jaar staat die vergadering in de planning. Echter…..het Corona-virus gooit (ook hier) roet in het eten. De situatie laat niet toe dat de Algemene Ledenvergadering op de normale manier gehouden wordt. Op dit moment mogen er slechts maximaal 30 personen samen komen (bij het ter perse gaan van dit bericht is deze regel aangescherpt en is er een verbod op openstelling van onder andere theaters voor het publiek). Momenteel is het dus niet mogelijk de Algemene ledenvergadering in het Atlas theater of ergens anders te laten plaatsvinden.

Toch wil het bestuur graag aan haar leden laten weten wat er het afgelopen theaterjaar gebeurd is, hoe het zit met de financiën, welke Vriendenvoorstellingen nog op het programma stonden, wat er gebeurt met de operacursus van Huub van ’t Hek en hoe het verder gaat met de organisatie van de operareis naar Düsseldorf.
 
Tja….maar hoe doe je dat dan? Het Bestuur van de Vrienden heeft daarover gebrainstormd. Een fysieke vergadering houden is niet mogelijk. Een digitale Algemene Ledenvergadering dan? Een Zoom-meeting? Maar hoe doe je dat met bijna 1000 leden? En zijn de leden daarop voorbereid? Al gauw werd duidelijk dat vergaderen op deze manier voor de Vrienden geen oplossing is. Maar hoe kunnen we dan opening van zaken geven met betrekking tot het afgelopen bestuursjaar?
 
Hoe dan wel?
Besloten is om te kiezen voor een alternatieve werkwijze. Een vergadering op afstand. Vanuit de eigen thuissituatie. Daarom worden alle stukken, die normaal gesproken aan de leden verstuurd werden ter voorbereiding van de vergadering, ook deze keer weer digitaal toegestuurd. Het betreft een aantal stukken die opening van zaken geven over het afgelopen bestuursjaar.
Het gaat daarbij om:
 • Het verslag van de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 2019
 • Het jaarverslag van de Vrienden van het Atlas Theater (VAT) 2019/2020
 • Het financieel verslag van de penningmeester
 • Verslag van de Commissie ter beoordeling van de jaarrekening (Herma Ravestein en Dirk de Graaf)
 • Verlenen van decharge aan het bestuur
 • Overzicht van de bestuurssamenstelling en rooster van aftreden
Normaal worden deze stukken op de vergadering besproken en kan men daar direct op anticiperen door (indien nodig) vragen te stellen. Dat is in deze situatie helaas niet mogelijk. Wel kan er schriftelijk gereageerd worden. Heeft men thuis vragen en/of opmerkingen over de stukken, dan is het de bedoeling dat men de bewuste vraag of vragen via de mail stuurt naar het secretariaat van de Vrienden: info@vriendenatlastheater.nl
Daar worden de vragen verzameld en zal het bestuur daar zo volledig mogelijk antwoord op geven. De verzamelde vragen en de bijbehorende antwoorden zullen vervolgens via een speciale nieuwsbrief weer aan de leden toegestuurd worden.
Op die wijze zullen (eventuele) vragen beantwoord worden en kunnen alle leden zien welke vragen er zijn gesteld en wat het antwoord daarop is geweest. Het is niet de meest ideale manier van communiceren, maar de situatie dwingt ons ertoe om voor deze aanpak te kiezen.
 
We hopen op begrip van de leden voor deze toch wel onorthodoxe wijze van vergaderen. We verwachten dat de Algemene Ledenvergadering van 2021 weer in een normale setting kan plaatsvinden.
 
Bestuurssamenstelling
Bij de toegestuurde stukken zit ook de bestuurssamenstelling en het rooster van aftreden. Op dat rooster van aftreden staat vermeld dat Johan van der Kooi in 2020 aftredend is en zich herkiesbaar stelt.
Het bestuur wil hem graag weer voor een nieuwe periode benoemen. Dat betekent dat zonder tegenbericht van de leden het bestuur ervan uit gaat dat men akkoord is met dit voorstel.
 
Wat verder ter tafel komt.
Bij de Algemene Ledenvergadering werd na de pauze altijd tijd ingeruimd voor een cultureel evenement. Ook dat onderdeel kan in de huidige situatie  niet doorgaan. Maar….wat in het vat zit……..het bestuur wil daarom, wanneer de situatie dat weer toelaat, een speciale Vriendenvoorstelling organiseren. Wat dat zal zijn en wanneer dat mogelijk is, zal te zijner tijd bekend gemaakt worden.
 
Onlangs bereikte ons het bericht dat onze oud-voorzitter Albert Witter (16 jaar voorzitter) ernstig ziek is. Dat was ook de reden dat we hem al langere tijd niet meer gezien hebben in het theater.  We wensen hem en Jannie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.
 
Rob Wilhelm, voorzitter.

Kasper van Kooten, duizendste lid, enz.


We zullen doorgaan….!
Dat was schrikken maandag 28 september. De nieuwe Coronamaatregelen werden door minister-president Rutte bekend gemaakt. En daarbij werd wederom aangegeven dat onder andere in theaters niet meer dan 30 personen aanwezig mochten zijn. Een echte ramp voor het Atlas Theater dat net alles in gereedheid had gemaakt om, Coronaproof, zo’n 200 gasten te kunnen ontvangen. Gelukkig kon de veiligheidsregio zijn licht nog laten schijnen over deze maatregel. En dat heeft geholpen …
 
YEAH, het Atlas Theater heeft een vrijstelling gekregen van de Veiligheidsregio! Dat betekent dat de geplande voorstellingen voorlopig gewoon door kunnen gaan conform de 1,5 meter richtlijnen. Dus geen beperking van maximaal 30 personen! We zien u graag in het ATLAS Theater.

‘Speeltijd’ met Kasper van Kooten (bijdrage van het Atlas theater)
Vrijdag 9 oktober speelt Kasper van Kooten zijn nieuwe programma.
 
Wist u dat Kasper van Kooten maar liefst drie keer genomineerd is voor de grootste cabaretprijs, een Emmy Award heeft en winnaar is van de Zilveren Harp? Daarnaast kennen we hem natuurlijk van zijn rollen in onder andere  All Stars, Moordvrouw, Groeten Uit en Ventoux. Maar nu? Nu is het weer tijd voor theater en komt hij op 9 oktober met zijn voorstelling ‘Speeltijd’ naar het ATLAS Theater!
 
Terug naar de basis
Kasper gaat terug naar de basis. Geen decor, geen band, maar een man en zijn verhaal. Hij deelt zijn kijk op de wereld, zijn omgeving, maar vooral op zichzelf. Met zijn herkenbare humor, timing en zelfspot kijkt Van Kooten eerlijker dan ooit naar zijn eigen zuivere speeltijd, de klok tikt immers maar door. Over missers en geluk, liefde en verslaving. Met ontroerende poëzie en goudeerlijke comedy.
 
Bezoekers die zijn voorstelling al gezien hebben waren razend enthousiast en gaven onder andere de volgende reacties.
 • “Spreken is zilver, zijn schoenen zijn goud. Eerlijk, heerlijk, gelachen. Dank!”
 • “Wij vonden het in één woord ‘geweldig’!”
 • “Het was een knotsgekke leuke avond. Dank voor het water. Zo gênant als je een hoestbui krijgt.”
 • “Verrassend, snel, ad rem.”
 • “Rapportcijfer van de leraar: een 10+.”
 • “Herkenbaar, warm, afwisselend. Top show!”
Kortom…. hier wil je toch bij zijn? Kasper speelt deze voorstelling op vrijdag 9 oktober in de Rabo Zaal.
Kijk hier voor meer info en het reserveren van tickets of kijk op atlastheater.nl
Attentie voor de artiesten
De speelperiode van oktober t/m december staat in het teken van speciale Coronavoorstellingen. Het overzicht van de voorstellingen heeft u onlangs ontvangen, Gelukkig zijn er ook veel kaarten verkocht. De Vrienden hebben  zo’n 20 a 25% van de kaarten afgenomen. We mogen blij zijn met het aanbod, want ook voor de artiesten is het lastig om te blijven optreden. Dat ze naar Emmen komen waarderen we dan ook zeer. Om die waardering te laten blijken bieden wij de artiesten een attentie aan namens de Vrienden van het Atlas Theater. Na afloop van elke voorstelling wordt daar even speciaal aandacht aan besteed. We willen op deze manier de artiesten een hart onder de riem steken in deze, zeker voor hen, zo moeilijke tijd.
1000ste lid
Het is gelukt. Onlangs hebben we het 1000ste lid ingeschreven als Vriend van het Atlas Theater. Daaruit blijkt maar weer dat veel mensen het theater een warm hart toedragen. Dat we dat nodig hebben dit seizoen zal zonder meer duidelijk zijn. Daardoor kunnen  we nog meer Vriendenvoorstellingen realiseren of het theater op een andere manier ondersteunen. Binnenkort gaan we speciale aandacht besteden aan deze gebeurtenis en zullen we de 1000ste bezoeker in het zonnetje zetten. Wie het is? … daarover wordt u binnenkort geïnformeerd.

Algemene Leden Vergadering
Elk jaar, begin november, wordt normaal gesproken de Algemene Leden Vergadering gehouden. Dit jaar zal dat anders gaan. Een normale vergadering, zoals we gewend zijn, zit er niet in. Elkaar fysiek ontmoeten gaat niet lukken. Daarom overweegt het Bestuur om de vergadering digitaal te organiseren. Hoe dat moet en op welke wijze wij de leden het beste kunnen bedienen wordt op dit moment onderzocht. We houden u daarvan op de hoogte. In ieder geval worden de bijbehorende stukken zoals  het jaarverslag van de secretaris en de penningmeester, evenals  andere stukken zoals u normaal van ons gewend bent, via de mail toegestuurd. Wordt vervolgd.


Voorrang Vrienden bij start kaartverkoop

Vrienden van het Atlas theater mogen als eerste een kijkje nemen in het programma voor het komende seizoen – dat van oktober tot en met december loopt – en hebben voorrang bij de kaartverkoop. In het weekend van 15 augustus ontvangt u per e-mail de digitale Atlas theaterkrant en kunt u deze het hele weekend rustig doornemen.

Maandag 17 augustus vanaf 12.00 uur kunt u als Vriend als eerste uw kaarten voor het komende seizoen bestellen.

Let wel: Dinsdag 18 augustus om 12.00 uur start de verkoop voor het grote publiek, dus wees er snel bij!

 

We zijn weer begonnen


Rob & Emiel

We zijn weer begonnen
11 juni opende het Atlas theater weer haar deuren en het bestuur van de Vrienden mocht al even meegenieten (kijk hier voor een kort filmpje). Illusionisten- / mentalisten duo Rob & Emiel treden deze maand van donderdag tot en met zondag op, voor dertig bezoekers.

Speciale show die coronaproof is
Het duo ontwikkelde samen met de directie van het Atlas Theater een familieshow: ‘ATLAS, een wereld vol verwondering‘ en een avondshow: ‘Plankenkoorts‘ die coronaproof zijn. Deze worden elke donderdag tot en met zondag in juni opgevoerd. Er zit cabaret in, maar ook magie en illusionisme. Het publiek was heel enthousiast. En als zij blij zijn, zijn wij ook blij aldus Rob & Emiel.

Over Rob & Emiel
Hun acts werden op verschillende nationale en internationale wedstrijden met goud beloond. Op het NK Magic wonnen zij alleen al als duo 8 keer goud in drie verschillende categorieën, kregen een eervolle onderscheiding voor hun komische presentatie en wonnen zij de Grand Prix, de hoogst haalbare Nederlandse magic-award, waarmee zij officieel Nederlands kampioen werden!

Tijdens het Wereldkampioenschap Mentalisme in 2009 werden zij bekroond tot beste mentalisten ter wereld. Daarmee behoren zij officieel tot de absolute wereldtop!

Vriendenaanbieding
Wij als bestuur hebben deze avond genoten van de show in een intieme sfeer. Zéker de moeite van het bekijken waard!
Als Vriend van het ATLAS Theater ontvangt u maar liefst 50% korting op uw kaartje. Voor een kaartje voor de familievoorstelling betaalt u slechts €5,00 (i.p.v. €10,00) en voor de theatershow s’avonds betaalt u €10,00 (i.p.v. €19,50).

Kijk hier voor meer informatie over beide shows.

We zijn weer begonnen

1 2 3 6

WORD VRIEND