Ook dit seizoen geeft Huub van ’t Hek weer een operacursus. Dit keer vier avonden waarin hij tekst en uitleg geeft in het licht van de overgang van de 18e naar de 19e eeuw.

wo 31 jan: Admeto / Händel
wo 14 feb: Alceste / Haydn
wo 20 mrt: Il Mondo della Luna / Haydn
wo 3 apr: Nina / Paisiello
wo 17 apr: Orfeo ed Euridice

Een week voorafgaand aan de voorstelling – woensdag 17 april – houdt Huub een lezing over de opera zelf. De cursisten kunnen deze lezing bijwonen, maar ook andere gasten die de opera gaan bezoeken zijn van harte welkom om deze te volgen. De lezing wordt aangeboden door de Vrienden en is gratis te bezoeken.

De opera Orphée et Eurydice vertelt het bekende verhaal van Orpheus, die zijn geliefde Eurydice terug wil halen uit het dodenrijk.

De Orpheus-mythe (afbeelding boven) gaat over tijdloze thema’s als kunst, dood en liefde, waarbij de nadruk vaak op het laatste ligt; Orpheus riskeert voor zijn gestorven geliefde zelfs zijn eigen leven. Maar tegen het goddelijk gebod in kijkt hij om naar Eurydice en verliest haar daarmee opnieuw. In de versie van componist Gluck eindigt de opera echter met een happy end. De figuur Amor en de kracht van de liefde worden bezongen en Orpheus wordt met zijn Eurydice op aarde verenigd. Gluck heeft het bekende Orpheusverhaal teruggebracht tot de essentie. Een compact drama voor drie personages: Orphée, Eurydice en L’Amour.
Meer informatie over de cursus kunt u hier vinden op de site van het ATLAS Theater.