Op zondagmiddag 14 januari organiseren de Vrienden van het ATLAS Theater weer de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. Alle Vrienden worden hiervoor uitgenodigd middels deze nieuwsbrief. Het Dutch String Collective treedt dan op, een strijk ensemble van internationale klasse met een programma van klassieke- en niet klassieke muziek. Als Vriend is deze voorstelling gratis te bezoeken en is er de mogelijkheid om elkaar voorafgaand en/of in de pauze de beste wensen voor het nieuwe jaar te doen toekomen. En dat allemaal onder het genot van een hapje en een drankje. Dus bestel tijdig kaarten voor deze speciale zondagmiddagvoorstelling.

Over het Dutch String Collective
Op de podia presenteren zij avontuurlijke concerten met een heel eigen invulling, van oude muziek tot hedendaagse composities. Met als gezamenlijk doel het presenteren van muziek op een andere, inspirerende manier waarbij geen heilige huisjes bestaan en waar de inbreng van de individuele musici centraal staat.

Het Dutch String Collective heeft de laatste jaren een stevige plek veroverd binnen de ensemblecultuur in Nederland. De musici in het Dutch String Collective zijn strijkers met een klassieke opleiding aan de conservatoria in Nederland en met ervaring in ensembles en orkesten. Daarnaast treden ze ook op als solist.

Het ATLAS Theater is overgestapt naar een nieuw ticketingsysteem. Dit betekent, dat je een nieuw wachtwoord moet aanmaken. Heb je al een account, dan klik je op ‘wachtwoord vergeten’. Meer informatie hierover vind je als je wilt gaan inloggen hier op de ATLAS site.

Het programma ……..” A stairway to Heaven”
Het Dutch String Collective presenteert met trots hun nieuwste theatershow: A Stairway to Heaven. Deze adembenemende voorstelling neemt het publiek mee op een boeiende reis door drie eeuwen muziek. Van Amadeus tot Zeppelin, een A tot Z met klassiekers van honderden jaren geleden tot klassiekers van nu.
Stairway to Heaven, een van de grootste rocksongs van de 20e eeuw, vormt het vertrekpunt van dit verrassende theaterconcert. Het Dutch String Collective verkent een rijke selectie aan muzikale meesterwerken waaronder muziek van Purcell, Vivaldi, Mozart en Brahms en toont aan dat klassieke composities even catchy kunnen zijn als popmuziek. En dat tijdloze composities van Led Zeppelin, The Beatles en Rogier van Otterloo net zo goed aanspraak kunnen maken op de term klassieke muziek.

“Met deze muziek brengt het Dutch String Collective je graag eventjes een stukje dichter bij de hemel, een trappetje naar een plek waar je kunt genieten, waar je kunt verdwijnen”aldus Marieke de Bruijn, oprichter en leider van het ensemble. In haar korte tekstjes belicht ze achtergronden en legt ze verbanden tussen de nummers en de componisten. Waarom ze schrijven wat ze schrijven. Wie er ooit beroemd was, wie werd verguisd en vergeten… Dat vaak de meest geliefde artiesten met een quick way to heaven gingen.

Kijk even op deze YouTube link voor een filmpje.

N.B. De voorstelling is ook te bezoeken door niet Vrienden. De entree is dan € 15,– p.p.

Kijk hier op de ATLAS site voor meer info en kaarten.